Bra barnträning

Barnen älskar att bada och leka i vatten

Barnen älskar att bada och leka i vatten

Hur många aktiviteter små barn ska ha är en fråga jag ofta ser diskuteras. Filippa som är 5½ år har två aktiviteter i veckan, gympa och simning. Visst, det är inte hon själv som valt dessa aktiviteter utan jag och Mattias, men hon tycker båda är jätteroligt att utöva och är dessutom väldigt duktig. Till aktiviteterna tillkommer lek inne och ute med oss och lek med kompisar och lek på dagis. Gustaf har ingen ordnad aktivitet just nu då han är lite för ung. Han står i kö för både simning (är hos oss från 4 år) och gympa.

Jag och Mattias tränar ganska mycket och tycker det är viktigt att även barnen tycker om att röra sig och motionera.

Filippas gympa har inte startat för terminen så efter söndagsfrukosten åkte vi till Friskis&Svettis med barnen och gick på Hoppis&Skuttis. En halvtimme gympa för hela familjen och en halvtimme redskapsgympa för barnen. Gustaf är lite chockad över alla barn som är där och vill bara bli buren under själva gympan, men får full fart under redskapsdelen. Filippa fullt ös under båda delarna. Själv tycker jag gympan är både rolig och bra då den ger även mig som vuxen lite träning. Musiken är medryckande och har hög igenkänningsfaktor med många upphottade barnvisor.

På torsdag ska vi för skojs skull testa SatsKidsPlay på Sats i Jakobsberg. Det är gympa för 4-6 åringar. Gustaf får hänga med som publik!

I veckan ska vi köpa ett par skridskor till Gustaf och sen ska vi åka iväg hela familjen till ishallen där de har bra med tider för allmänheten på helgerna. Det ska bli kul. Vi har testat att sätta på Filippas skridskor på Gustaf och det gick bra (annars kan det vara svårt att få på Gustaf nya saker och kläder). Hoppas bara han tycker om själva skridskoåkningen. Vi får testa och se!

Veckan är alltså full av aktiviteter även för barnen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *