Fantastisk avslutning på en underbar dag

Som om vi inte har haft nog med trevligheter under lördag dag så avslutades den med ännu mer trevligheter på kvällen. Jag och Mattias tog med oss barnen och åkte in till Urban Deli för en god restaurangmiddag. Och god, det kan ni ge er på att maten var. Helt underbar skulle jag till och med vilja säga. Mattias började med en charkbricka med dagens urval från charkdisken med tillbehör som oliver och cornichons, bröd och en fin olivolja. Vilka fantastiska korvar och skinkskivor han fick. Otroligt gott! Vi andra åt det bröd som serverades till alla vid borden. Fint surdegsbröd med gott smör till.

Sen fick vi alla in våra varmrätter. Barnen tog en varsin barnportion köttbullar med potatispuré, gräddsås och lingon. Mycket välsmakande och gott. Mattias tog en råbiff med kapris, örter, senap och rostad kummin. Hans omdöme var att den var perfekt. Bra med mycket kött och inte massa kolhydrater i form av det gamla vanliga, typ pommes, potatis eller liknande. Själv prövade jag något jag aldrig ätit förut, nämligen brässerad oxkind med schalottenlök, rotsellericrème, sherryvinägersky och morot. WOW säger jag bara. Vilken underbar mat!!!! Oxkinden var först kokad i 12 timmar och sen hade man lagat till den på klassiskt vis (minns inte hur det nu var). Stor, underbart god köttbit som föll i sär när man tog i den. Smalt i munnen. Skyn till var fantastisk och löken (jag är ju en lökälskare av sällan skådat slag) ska vi inte ens tala om! Rotsellericremen perfekt och passade utmärkt till.

Det roliga var att man kunde köpa hem denna rätt, dvs oxkind med tillhörande sky, så vi köpte hem ett par förpackningar. En ska vi äta i veckan som kommer, en förpackning ska vi frysa in. Det man köpte hem kostade 150 kr per förpackning som var beräknad för middag för två (500 g i påsen varav 400 g kött). Bra pris!

Vi avslutade restaurangbesöket med en kaffe latte till Mattias och en te till mig och jag och Mattias delade även på en choklad i ugn med kaffekolasås, marshmallows, jordnötter och vaniljglass. Ahhhhhh, ååååååhhhh, mumma så gott! Nu kommer vi alla sova gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.