Brödnyheter från Pågen
Jag är en stolt medlem i Pågen brödpanel. Det innebär att jag två gånger om året får hem en låda med utvalda brödnyheter från Pågen. Självklart behöver jag inte blogga om det, men då jag älskar bröd och är ett stort fan av butikernas nyheter delar jag gärna med mig av mina smakerfarenheter till er. Hoppas ni är intresserade?!
Ett stort paket med olika bröd vet jag är på väg hem till mig. Jag kunde dock inte hålla mig utan har redan på egen bekostnad köpt hem och prövat vissa av brödnyheterna. En av dessa är Pågen Kärnsund. Ett skivat fullkornsbröd bakat på klippta rågkärnor, durumvete, surdeg och kallpressad rapsolja. Det är osötat och innehåller minst 50% fullkorn.
Ett mycket gott bröd där rågkärnorna gör brödet matigare och ger mer tuggmotstånd jämfört med vanlig formfranska. Brödet passar mycket bra att rosta (jag tycker att smakerna förstärks och förbättras i och med rostningen) men funkar bra även om man inte rostar det. Betyget för brödet är mer än godkänt!
Senaste kommentarer