Test av solskyddskräm

Jag måste erkänna. Jag är värdelös på att smörja in mig med solskyddsfaktor när jag är hemma. Jag är lite bättre på att smörja in barnen i alla fall, även om det finns gott om förbättringsmöjligheter även där. När vi smörjer barnen kör vi med solskyddsfaktor 50. Själv använder jag ofta en lägre solskyddsfaktor av någon anledning när jag väl smörjer mig. Är man utomlands smörjer man alltid in sig. Är det inte konstigt egentligen?! Det är alltid viktigt att skydda sig mot solens farliga strålning. Oavsett om man är i Sverige eller i ett land med starkare sol.

I förra veckan fick jag från Familjeapoteket hem Proderm solskyddsmousse med SPF 10 att testa. Den kostar 179 kr för 150 ml. Enligt beskrivningen fördelas moussen i överhuden istället för att lägga sig på ytan som många andra solskyddskrämer. Den bildar en unik skyddsbarriär som förstärker hudens eget försvar. Därför gnids inte Proderm av när man badar och ger ett långvarigt skydd mot UVA- och UVB-strålar.

Jag testade denna mousse i helgen. Jag har aldrig använt en solskyddsmousse förut. Den var superlätt att smörja in sig med och kändes dryg och skön. Den luktade inget då den är fri från parfym. Nu kan jag inte ge ett uttalande om produktens solskydd efter bara två dagars användande men den verkade bra och effektiv. Helt klart värd att testa. Dock bör just solskyddsfaktor 10 användas på hud som sällan bränner sig eller delar på kroppen som redan fått färg. Är man helt blek bör man satsa på en mousse/kräm med högre solskyddsfaktor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *