Buffelmozarella

Idag bjöd Mattias familjen på en mycket enkel med fantastiskt god förrätt!! Jag säger som jag brukar, Mattias borde stå i köket oftare. Det handlar inte om att han inte vill laga mat. Snarare är det så att jag har svårt att släppa in honom för att jag själv älskar att laga mat (och har stort kontrollbehov?!).

Förrätten han bjöd på var Insalata Caprese. Den kan se lite olika ut men huvudingredienserna är mozarella, tomat och basilika. När vi var och handlade idag slog vi på stort och köpte en fin stor bit buffelmozarella. Buffelmozarella har en högre kvalitet än vanlig mozarella och är ursprungsskyddad. Buffelmozzarella får endast tillverkas av mjölk från vattenbuffel från områden i centrala och söda Italien. Den har en tätare, mer gräddig smak med en viss syrlighet. Konsistensen är porösare och smuligare men ytan på en buffelmozzarella är slätare och mer fast. Helt klart mycket godare!!! Tomaterna var solmogna och smakrika. Mattias varvade tomat och mozarella, la på färsk basilika och ringlade över fin olivolja samt flingsalt och nymalen svartpeppar. Fantastiskt gott!!! Hela familjen njöt av varenda tugga!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. äääälskar buffelmozarella! och lammsteken och potatisgratängen såg farligt gott ut också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *