Cannelonni med lax och köttfärs
Till middag skulle det ha blivit cannelloni. Jag gjorde två olika fyllningar, en med rökt lax och en med köttfärs. Jag köpte Barillas färdiga cannellonirullar som man kokade i 4 min och sen 20 min i ugn. Nu var vi så mätta så vi gjorde varsin matlåda och frös in resten. Till middag blir det istället en smörgås eller liknande.
Cannelloni med lax
200 g rökt lax
50 g bladspenat
1 röd lök
1 rött äpple
1.5 dl lättcreme fraiche
salt och peppar
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
salt, peppar och socker
Strimla laxen och bladspenaten. Hacka löken och äpplet. Lägg i en skål och häll ner creme fraiche. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Fyll i cannellonirören som fått koka 4 min.
Gör i ordning tomatsåsen. Hacka lök och vitlök. Bryn i lite smör i en kastrull utan att de tar färg. Häll på krossade tomater. Häll ned socker och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Låt koka länge, minst 15 min.
Lägg tomatsåsen i en ugnssäker form. Lägg på de fyllda cannellonirören. Toppa med mozarella och in i ugnen på 225 grader i 20 min.
Cannelloni med köttfärs
Tag överbliven köttfärssås och fyll i de rör som blev över från laxfyllningen. Lägg i ugnssäker form och toppa med riven parmesanost. In i ugnen på 225 grader i 20 min.
Senaste kommentarer