Chili con carne

Kvällens middag blev en supergod chili con carne. Jag brukar ofta göra med neutrala bönor (ofta stora vita bönor) men idag tog jag vita bönor med tomatsås på burk. Lite onyttigare, men lite mer ”barnvänligt”. Jag stekte 500 g köttfärs, två gula lökar och tre pressade vitlöksklyftor. Sen hade jag i två burkar vita bönor i tomatsås, en burk krossade tomater, ett par matskedar tomatpuré, en riven morot, salt, peppar, paprikakrydda och cayennepeppar. Detta fick koka ihop i ca 30 minuter och resultatet blev kanon! Till maten serverade jag gräddfil, hembakat bröd och grönsaker.

Måndagsmiddagen som verkligen uppskattades

Måndagsmiddagen som verkligen uppskattades

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Bill skriver:

    Oj! Det där såg riktigt smarrigt ut! Ska ha gäster hemma nästa helg och hade tänkt bjuda på något liknande. Har provat detta recept på chili con carne men blev inte 100% nöjd. Ska prova detta! Tack för din fina blogg och inspiration!

  1. mars 21, 2010

    […] år sedan. De har också två barn i samma ålder som våra och bor här i närheten. Vi bjöd på chili con carne och hembakt bröd. På det en chokladkaka med grädde och fruktsallad. Gott och alltid trevligt med […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *