Hel ugnsbakad lax

Kvällens middag blev ugnsbakad lax. Vi försöker äta fisk två till tre gånger i veckan men nu under grillsäsongen dominerar köttet våra middagar. Jag vet faktiskt inte varför för grillad fisk är ju fantastiskt gott det med.

För ovanlighetens skull blev det hel lax (alltså inte filéer) som jag tillagade. Jag fyllde den med citronskivor, dill, salt och peppar, brynte fisken i varm stekapanna några minuter på varje sida och sen in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Till laxen hade vi quinoa blandat med wokade grönsaker, hackad sötmandel och russin och som sås skagenröra. Allt blev verkligen gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *