Dags att ge huden en ordentlig kickstart

Dags att ge huden en ordentlig kickstart

Dags att ge huden en ordentlig kickstart

Vi är många som lider av vintertorrhet. Det som händer är att när fuktnivån sjunker på vintern reagerar huden genom att frigöra fukt. Det får den att bli ännu torrare. Vinden, temperaturväxlingar, tjocka kläder och UV-strålning gör dessutom huden ännu torrare. Våren är nu äntligen här i stora delar av landet och vårkänslorna bubblar i kroppen! Vintern har varit lång och nu törstar de flestas hud efter fukt som aldrig förr. Dags att ge huden en ordentlig kickstart genom att skrubba bort döda hudceller och ge den en extra dos fukt. Jag har fått hem några produkter som ska ge min hud den vårpepp den så väl behöver!

BioCell Collagen II + Hyaluronsyra

BioCell Collagen II + Hyaluronsyra

Huden kan hjälpas på traven både utifrån och inifrån. Från insidan kan kosttillskottet BioCell Collagen II + Hyaluronsyra hjälpa till. Det är en nyhet från hälsoföretaget Great Earth. BioCell Collagen ska ge en minskning av linjer och rynkor på huden, öka hudens kollagenproduktion (kollagen behövs för att huden ska bibehålla sin elasticitet) och bidra till bättre blodcirkulation.

Skrubb och kräm från Lush

Skrubb och kräm från Lush

Så går vi över till utsidan. Ett bra tips är att börja med att skrubba bort vinterns döda hudceller. Till detta kan man använda skrubben Rub Rub Rub från Lush. Den innehåller havssalt, illipe- och cupuacusmör och körsbärsblom. Skrubben kan användas över hela kroppen och tar effektivt bort död hud.

Smörj dig sedan med den återfuktande krämen Charity Pot, också från Lush. Den innehåller återfuktande rättvisemärkt olivolja, ekologisk jojobaolja och rättvisemärkt ekologiskt kakaosmör. Perfekt återfuktning för vintertorr hy.

Produkter från det svenska hudvårdsmärket L300

Produkter från det svenska hudvårdsmärket L300

En av mina favoritmärken på krämer är det svenska hudvårdsmärket L300. Jag tycker att de har bra produkter till ett överkomligt pris. Nu har L300s populära serie Intensive Moisture för torr hud uppdaterats med nya effektiva(re) ingredienser och en ny formula för att bättre skydda mot yttre påfrestningar, stärka hudens barriär och återfukta på djupet. Precis som tidigare är basen i L300s produkter hudens egna ingredienser så som karbamid och mjölksyra som verkar med hudens naturliga processer. Finns som dagkräm, nattkräm och ögonkräm för olika hudtyper.

Självklart behöver man inte alla dessa produkter. Välj de som just du tror på och som du känner att du vill skämma bort din hud med. Själv gillar jag att gå all-in!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *