Lär dig göra flätor steg för steg

Att ha långt hår är många tjejers och kvinnors högsta dröm. Jag har haft långt hår så länge jag kan minnas och min dotter Filippa har också långt hår. Inte en centimeter får klippas i onödan! Jag har oftast håret utsläppt eller uppsatt i en enkel tofs. Fläta håret gjorde jag ofta när jag var yngre och jag var ganska duktig på att göra dels ”vanliga” flätor, dels inbakade flätor. När Filippa var yngre fick jag ofta fläta hennes hår men för något år sedan blev hårflätning den stora barn- och ungdomstrenden. Filippa kan numera göra en mängd olika typer av snygga flätor, både på sig själv och andra. Hon är riktigt duktig (anar ni en viss avundsjuka?!)!!!

Lär dig göra Flätor steg för steg.

Lär dig göra Flätor steg för steg.

Att fläta håret har aldrig varit trendigare än nu. Som en följd av detta har det kommit en ungdomsbok på temat, Flätor steg för steg. I boken visar femtonåringarna Marie och Laura som driver instagramkontot @HairAndNailsInspiration steg för steg hur man gör olika typer av flätor, både lätta och avancerade, för olika tillfällen. Det är allt från tuffa festflätor till mer romantiska flätor samt enkla vardagsflätor som man gör på fem minuter innan man går till skolan.

Utbakad fläta.

Utbakad fläta.

Steg för steg-instruktioner.

Steg för steg-instruktioner för en fiskbensfläta.

I boken finns det värdefulla tips på hur man lyckas med sin hårflätning, tillbehör som kan vara bra att ha och tydliga steg för steg-instruktioner och bilder på hur man gör de olika flätorna och frisyrerna. Instruktionerna är dessutom kompletterade med en QR-kod man kan scanna för att på Internet närmare kunna se hur man går tillväga ifall det skulle behövas.

Ett kapitel med olika flätfrisyrer.

Ett kapitel med olika flätfrisyrer.

Massor av tips på snygga frisyrer!

Massor av tips på snygga frisyrer!

Boken om flätor har blivit en stor försäljningssuccé i Danmark och Laura och Marie har över 100 000 följare på Instagram. Jag tycker boken är helt fenomenal. Tydlig, enkel och inspirerande! Det finns massor av flätor och frisyrer jag vill lära mig att göra. Men, jag skulle hållit hårdare i boken… Så fort Filippa fick syn på den så bara ”råkade” den följa med ner till hennes rum. Dörren är just nu stängd men jag misstänker att hon kommer att komma upp i en riktig elegant flätfrisyr. Spännande!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jan-Erik Wiik skriver:

    Var kan man köpa din bok om flätor? Hittade den inte på AdLibris.

    hälsingar / Jan-Erik W.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *