Ekologiska teer med superfrukt

Superfood, superfruit, superfrukt eller vad man nu väljer att kalla det är hett. Det ska syfta på särskilt hälsosamma livsmedel med speciellt högt näringsvärde och innehåller rikligt med naturliga vitaminer, mineraler och antioxidanter. Exempel på dessa är blåbär, lingon, tranbär, havtorn och nässlor, maca, rå kakao, baobab, gojibär, bipollen, hampafrön, kokos, honung, açaibär, nötter, chlorella, och chiafrön. Nu finns det även ekologiska teer med superfrukt.

Ekologiska teer med superfrukt

Ekologiska teer med superfrukt

Det är Friggs som lanserar teer med superfrukt gjorda på enbart ekologiska råvaror. Teerna finns i smakerna Rooibos Granatäpple & Hallon samt Grönt te Havtorn & Mango. Riktigt goda och fruktiga teer där smakerna verkligen kommer fram.

Rooibos Granatäpple & Hallon samt Grönt te Havtorn & Mango

Rooibos Granatäpple & Hallon samt Grönt te Havtorn & Mango

Jag dricker mycket te. En kopp rykande hett te med en skorpa till kan vara det godaste jag vet! Trenden nu går mot att te allt oftare används som ingrediens i flera drycker och i mat­lagning. Att göra eget hemmagjort iste som ett sockerfritt alternativ till andra drycker har fått ett särskilt uppsving. Jag har testat att göra ett sockerfritt iste av Granatäpple & Hallon-teet. Bara att servera i ett glas tillsammans med isbitar och frysta bitar av frukt och bär och vips har man en dryck som är både god, hälsosam och enkel att förbereda.

Hemmagjort iste på gång

Hemmagjort iste på gång

Läskande iste

Läskande iste

Läskande iste

Koka upp 1 liter vatten och sänk ner två tepåsar i ca 10 minuter. Kläm inte ur påsen då det kan ge en lätt besk smak. Lägg sedan i frysta hallon, 1 hel citron i skivor (gärna ekologisk), granatäpplekärnor och ett gäng isbitar. Låt svalna och servera med mer is, frysta hallon och citronmeliss.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *