Glutenfritt knäcke med superfrön
Frön kan tyckas vara små och oansenliga men många är riktiga superfrön och fulla med nyttigheter. Några av de frön som räknas som superfrön är chiafrön (innehåller mycket protein, har högt fiberinnehåll som gör att de mättar, omega 3-fetter och mineraler som kalcium, kalium och magnesium), linfrön (innehåller omega 3-fetter, kalium, fibrer och mineraler som fosfor, magnesium, kalium och järn), psylliumfrön (mycket fiberrika), sesamfrön (innehåller många mineraler som järn, zink, fosfor, magnesium, B-vitaminer och sesamin) och solrosfrön (rika på E-vitamin , har ett högt proteininnehåll och är fyllda med järn, magnesium, zink och B-vitaminen tiamin). Testa att pimpa salladen, smoothien eller müslin med dem.
Att superfrön är trendigt råder det ingen tvekan om. Som en följd av detta och av konsumenternas efterfrågan lanserar nu Friggs ett glutenfritt knäcke med superfrön. Det är bakat på bovetemjöl och majsmjöl och endast naturliga ingredienser. Friggs glutenfria knäcke finns i smakerna Chia & Vallmofrö samt Sesam & Linfrö. Båda innehåller 28% superfrön. Hos många knäckebröd är fröna ofta strösslade ovanpå brödet. Här är fröna istället inbakade i brödet. De ska då hålla sig bättre och smaka godare.
Knäcket är tunt, krispigt och har helt fantastiska smaker! Funkar lika bra som de är, med smör, färskost, avokado eller jordnötssmör och med god topping. Njut till frukost, mellanmål, soppan, kvällsmål eller på ostbrickan. Hur gott som helst – det här kommer bli en storsäljare! Tummen upp från mig!
Finns i butik från vecka 10.
Senaste kommentarer