Ljuvliga smaker

Kvällens finmiddag blev över förväntan! Var det maten, vinet, musiken eller sällskapet som satte pricken över i:et eller var det en kombination av alltihopa?!

Feststämningen och förväntningarna var höga. Spellista på Spotify var laddad med utvalda låtar från respektive familjemedlem. Mattias gillar rock och hårdrock, jag gillar pop och svenskt och barnen gillar klassiska trallvänliga hits. Perfekt upplägg därmed för att se om Gato Negros smaker förändras vid olika typer av musikstilar.

Till kvällens förrätt, ost och paté, valde vi att dricka en IPA-öl. Det behöver inte bli svårare än så här. Enkelt men klockrent. Förrätt när den är som bäst! En perfekt aptitretare innan det var dags för kvällens huvudnummer.

Kött och klyftpotatis tillagat med både hjärta och hjärna. Med ett så fint (och dyrt) kött behövs ingen marinad utan salt och peppar räcker mer än väl. Det grillades till rare/medium rare på gasolgrillen. Peeerfekt! Fast potatis skalas och delas i mindre delar, läggs på bakplåtspapper på plåt, lite lite olja och salt, in i ugn på 225 grader och rörs om så lite som möjligt under de närmaste 45 minuterna. Potatisen ska få färg och bli så där lagom, härligt knaprig och krispig. Hammaren på spiken, där satt den!!! Affärens hemlagade murkelsås passade som handen i handsken till hela härligheten.

Vinet Gato Negro Cabernet Sauvignon då? Jo, det smakade verkligen formidabelt. Inget att klaga på där inte. Jag vet inte om det var musikens variation som gjorde det, men vinet blev godare och godare ju mer vi drack. Hmmmm?! Flaskan tog slut innan vi hann säga tack för maten. Det är gott betyg om något!

Vi trallade och sjöng till låtarna vi lagt till på vår spellista på Spotify. Headbanging passade också in när det spelades hårdrock och lite spontandans när det blev mer dansanta toner.

Då flaskan med vin var tommare än tom blev det te och kaffe till kvällens dessert. Underbart krämig och perfekt rinnig chokladfondant toppat med Häagen-Dazs vaniljglass blev som att rulla bollen i mål på denna mycket lyckade hemmaspotting med Gato Negro och Spot and Tell. Nu spottar vi i nävarna och hoppas på att det som extra bonus kommer ligga fina musikvinster under just vår julgran i år.

Celebration!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Agnieszka skriver:

    Ni ser ut att ha haft en riktigt härlig kväll! Perfekt krämig Chokladfondant går inte av för hackor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *