Sagolikt god blåbärschiapudding

I veckan testade jag och barnen de nya fruktsopporna från Sagolika. Alla fyra försvann på nolltid. Jag hade stora förväntningar på Äpple- och Krusbärssoppa med kanel som lät så god. Jag blev dock besviken då jag inte tyckte att smakerna kom fram tillräckligt. Därmed blev den ganska slätstruken. Mest populär var blåbärssoppan som enligt Gustaf var som att dricka blåbärssylt. Och det är bästa betyget man kan ge om man som Gus älskar sylt. Om han fick välja äter han hellre mer sylt än pannkaka/biffar eller vad det nu kan vara vi serverar sylten till. Jag hann dock norpa åt mig tillräckligt med blåbärssoppa för att göra en sagolikt god Blåbärschiapudding.

Sagolikt god blåbärschiapudding

Sagolikt god blåbärschiapudding

Lätt att röra ihop, ser gott ut och smakar magiskt. Krämig chiapudding med tydlig blåbärssmak, toppad med krämig syrlig yoghurt, goda bär och rostad mandel. Eller som jag valde, rostad kokos. Blir en helhet som bidrar till en smakexplosion i munnen. Perfekt som del av frukost, till mellanmål, återhämtningsmål eller till och med som en nyttig dessert!

Perfekt som del av frukost, till mellanmål, återhämtningsmål eller till och med som en nyttig dessert

Perfekt som del av frukost, till mellanmål, återhämtningsmål eller till och med som en nyttig dessert

Blåbärschiapudding, 4 port

¾ dl chiafrön
6 dl Sagolika blåbärssoppa
2 dl Arla mild yoghurt grekisk
1 dl björnbär
2 msk rostade mandelsplitter

Rör ihop chiafrön med soppan. Fördela i glas och ställ i kyl, gärna över natten. Toppa med yoghurt, björnbär och mandelsplitter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *