Sagolikt god blåbärschiapudding
I veckan testade jag och barnen de nya fruktsopporna från Sagolika. Alla fyra försvann på nolltid. Jag hade stora förväntningar på Äpple- och Krusbärssoppa med kanel som lät så god. Jag blev dock besviken då jag inte tyckte att smakerna kom fram tillräckligt. Därmed blev den ganska slätstruken. Mest populär var blåbärssoppan som enligt Gustaf var som att dricka blåbärssylt. Och det är bästa betyget man kan ge om man som Gus älskar sylt. Om han fick välja äter han hellre mer sylt än pannkaka/biffar eller vad det nu kan vara vi serverar sylten till. Jag hann dock norpa åt mig tillräckligt med blåbärssoppa för att göra en sagolikt god Blåbärschiapudding.
Lätt att röra ihop, ser gott ut och smakar magiskt. Krämig chiapudding med tydlig blåbärssmak, toppad med krämig syrlig yoghurt, goda bär och rostad mandel. Eller som jag valde, rostad kokos. Blir en helhet som bidrar till en smakexplosion i munnen. Perfekt som del av frukost, till mellanmål, återhämtningsmål eller till och med som en nyttig dessert!
Blåbärschiapudding, 4 port
¾ dl chiafrön
6 dl Sagolika blåbärssoppa
2 dl Arla mild yoghurt grekisk
1 dl björnbär
2 msk rostade mandelsplitter
Rör ihop chiafrön med soppan. Fördela i glas och ställ i kyl, gärna över natten. Toppa med yoghurt, björnbär och mandelsplitter.
Senaste kommentarer