En dag på Fårup Sommerland

Välkommen till Fårup Sommerland

På den andra dagen av tre på min och Gustafs resa till Aalborg och Danmark gick vår färd till Fårup Sommerland. En nöjespark som består av två delar. Dels ett vattenland och dels ett tivoli. Vattenlandet är Danmarks största.

Fårup Sommerland är verkligen inte som vilken nöjespark som helst utan mycket, mycket bättre. Precis lagom stor. Det går jättebra för ett barn att ta sig från ena delen av parken till den andra. Ändå märker man inte av någon som helst trängsel på något sätt. När vi var där var det ingen kö alls till någon av attraktionerna trots att det var mycket folk i parken.

Parken bjöd på stora grönytor och mysiga sjöar

Parken är lummig och varierad. Uppbyggda sjöar blandat med stora grönytor med plats för grillar och picknickplatser. Restauranger och försäljningsställen i precis lagom mängd. Personalen i parken var otroligt serviceminded och trevliga. De hade alltid ett leende på läpparna vad det än gällde.

Lilla fritt fall

Vi hann med en hel del trots att vi inte hade hur mycket tid som helst. Vi åkte både berg- och dalbanor/karuseller och barnen badade i vattenlandet.

Gustafs favorit - stockarna!

Tivolidelen är en salig blandning av attraktioner. En del modell äldre, en del helt nya och moderna. Det är olika längdkrav beroende på hur ”läskig” attraktionen i fråga är och självklart också efter säkerhet. Gustaf klarade varenda längdkrav. Saknades det någon centimeter så överlåter personalen till föräldrarna att själva avgöra vad ens barn klarar av.

Berg- och dalbanan Orkanen

Glad efter att ha vågat åka!

Vi åkte både Gus och jag den nyaste berg- och dalbanan Orkanen. Den går både över och under vattnet. Suget i magen var bara skönt och både gillade den skarpt. Tillsammans åkte vi även en hel del berg- och dalbanor för barn, karuseller av olika slag, rafting – en flodtur i gummibåt, berg- och dalbana med stockar i vatten och massa andra olika attraktioner.

Lynet som bara mamma vågade åka

Några berg- och dalbanor vågade Gus inte åka och dessa åkte jag själv medan den snälla personalen passade Gus. Bland annat åkte jag huvudattraktionerna Falken och Lynet, båda gjorda i trä.

Några attraktioner vi inte hann med som vi faktiskt ville testa är ponnyridning, guldvaskning, 4D biograf, olika båtar man kunde köra på sjöarna typ trampbåt, kanot och någon självgående båt, skattjakten och de olika spännande lekplatserna.

Gustaf trycker på stopp-knappen!Gustafs vinst!Självklart spelade vi på chokladhjulet. Gustaf satsade för vinst. Han fick också äran att trycka på stopp-knappen, och glädjen var stor när ett av våra nummer faktiskt vann. Tredje pris blev det (hade varit billigare att köpa godiset själv, men finns inget som slår glädjen av att få in en vinst)! Tjohooo!!!

Fårup Aquapark

Vattenlandet är helt fantastiskt. Vädret var kanon med strålande sol och värme. Blåsten gjorde dock att vi vuxna inte vågade oss i det faktiskt ganska kalla vattnet. Barnen hade inga som helst problem att hoppa i men inte ens de klarade av någon längre tid i vattnet. En av bassängerna var dock uppvärmd och hade riktigt behaglig temperatur.

En av alla pooler i vattenlandet

Klättra, skvätta och åka!De attraktioner som finns på Vattenlandet påminner till väldigt stor del om de som finns på det hotell, Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach, som vi besökte i Egypten för 1,5 år sedan och som vi också ska till i November. Massor av olika rutschbanor av olika svårighetsgrader och svängar. En del åker man i med gummiringar av olika storlekar och en del med bara kroppen så att säga. Det finns en tratt, pool med vågor, klätterställning i vattnet med vattenfylld stor hink som töms och vatten som sprutar överallt, lugnare bassänger och vanliga bassänger. Helt enkelt något för alla.

Kom och ät!Smaskig hamburgermenyUnderbar lax och pasta

Lunch åt vi i en helt fantastisk restaurang som också hade något för alla smaker. En grillrestaurang med olika kött, fisk och sallader, en asiatisk restaurang med massor av olika rätter och en hamburgerbar. Jag åt lax med pasta och Gus en hamburgermeny. Riktigt, riktigt gott! Självklart blev det lite sockervadd, glass och godis som slank ner i våra magar under dagen också.

The three amigos!

Vi hade en helt fantastisk dag. Vi kan starkt rekommendera ett besök på Fårup Sommerland!!!

 

 

 

 

 

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Vitae Stilo skriver:

    Vilken dag ni verkar haft, bara få njuta och ha det bra av den bästa tiden på året.. sommaren!

    Hoppas du får en lika fin helg.

    Kram
    Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *