Första dagen i Aalborg

Hela bloggargänget samlat på Kastrups flygplats

11-13 juni var jag och Gustaf på minisemester i Danmark. Resan gick till Nordjylland och Aalborg. Danmark är så mycket mer än Legoland och Lallandia, även om dessa ställen nästan är ett måste att någon gång besöka.

Vackra Agneta med en av picknickkorgarna

Med på resan var Agneta från Visit Denmark, bloggaren Jenny, bloggaren Malin och Per från Barnreseguiden. Birgitte från Visit Nordjylland mötte upp framme i Aalborg.

Mira, Gustaf och Elias ska bekanta sig med varandra och Aalborg Zoo

Resan startade med en rivstart. Direkt från flygplatsen gick färden mot Aalborg Zoo. Ett otroligt lummigt och pittoreskt zoo där allt är genomtänkt ner till minsta detalj. Det finns grottor, möjlighet att se djuren under och över vattnet, matningstillfällen öppen för allmänheten, öppna ytor, lekplats, grillplatser, picknickbord och restauranger.

Besök i elefanthusetRovfågelshow bjöds det också på

Ett precis lagom stort zoo med alla de djur man vill se på en djurpark. Det finns apor av olika slag (lemurer, chimpanser, orangutanger, etc), tigrar, lejon, elefanter, sälar, pingviner, fåglar av olika arter, pingviner, barnens zoo med mindre djur man får klappa, renar, giraffer, zebror, noshörningar, gaseller, afrikanska vildhundar, dinosaurier, etc. Vi hade kunnat gå där en hel del dag och strosat.

Vi hade verkligen vädret med oss. Strålande sol och minst 25 grader varmt.

En fantastisk picknick dukades uppEn första portion av den underbara maten

Det var lunchtid när vi kom fram och vi var alla sugna på något gott att äta. Vi blev verkligen inte besvikna. Birgitte dukade upp en fantastisk picknick som slog oss alla med häpnad. Hon grillade olika korvar och dukade upp tapas köpt på café Penny Lane. Det var olika sorters bröd med smör med havssalt, grön och röd pesto, sallad, paté, salami, lufttorkad skinka, olika oliver, kronärtskocka, ostar, etc. Dansk öl och jordgubbssaft. Gudars så gott och så mysigt att sitta där allihopa och njuta av mat, värme, sällskap och djuren.

Tigrar in action så att säga!

Så till djuren. Gustaf var helt lyrisk och sprang runt och tjöt av glädje. Kolla här och kolla där och kolla här igen!!!

Isbjörnarna bjöd på en spontan show

Matning av isbjörnarna

Allas favorit blev isbjörnarna. Man kunde se dom både över och under vatten. De lekte med en plastleksak och dök och de bjöd på världens häftigaste show. Till på köpet fick vi till och med mata dessa med hästhjärtan och fisk. Det var en riktigt häftig upplevelse för både barnen och oss.

Matning av lejonenVi fick också vara med vid matningen av rovdjuren. Men där fick vi inte hjälpa till att mata då dessa djur är lite farligare och kom närmare vid matningen.

Ett besök i frysen. Jag gjorde en riktig hästsvans- hahahaha!En giraffhals till rovdjuren

Vi fick gå in i kylen och frysen där all mat förvarades. Det var allt från hästar och giraffer till frukt och grönsaker!

Djuren strövade omkring i stora lummiga grönområden

I övrigt fick många av djuren ströva i stora, lummiga områden och de såg ut att må och trivas bra. Vi hade en fantastik trevlig dag tillsammans. Barnen fann varandra direkt och vi vuxna också. Vi gick bara omkring och myste och tyckte livet var underbart.

Aalborg Zoo kan jag verkligen rekommendera. Riktigt bra!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. tävling inne hos mig.. vinn ett par valfria träskor/tofflor från moheda toffeln, värde från 599kr och uppåt: http://livetomyarp.com/2014/06/10/vinn-ett-par-valfria-traskor-eller-tofflor-fran-moheda-toffeln/

  2. Jenny skriver:

    Haha vilken rolig närbild du fick till på t-rexen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *