Trevlig fest med god mat

I lördags firade jag min Tjejklassiker med en middagsfest tillsammans med närmaste familjen. Det är alltid trevligt att ha en anledning att bjuda på middag i trevligt sällskap!

Till förrätt bjöd vi på Päronpizzabitar. De är perfekta som tilltugg i väntan på middagen. Uppskattad och gillad av alla åldrar på gästerna. Inte svårt att slänga ihop heller.

Det är extremt sällan vi bjuder på fisk när vi har middagsbjudning. Jag skulle vilja påstå att det aldrig händer, om det inte är vardagsmiddag vi pratar om. Men i lördags slog jag till och bjöd på lax. Jag ugnsstekte hel lax som jag fyllde med färska, hackade kryddor och citronskivor. Det blev jättegott. Möjligt att jag hade laxen inne några minuter för länge. Men en god limesås gjord på turkisk yoghurt, rivet limeskal, limesaft, honung och salt löste det problemet.

Till laxen hade jag färdigköpt potatisgratäng som jag livade upp med rivna rotfrukter (morötter, kålrot och palsternacka), hackad purjolök samt extra grädde och ost ovanpå. Det blev faktiskt jättegott! En fräsch grönsallad gjord på ruccola, tomater, avokado, paprika i olika färger, morötter, mango och äpple blev ytterligare ett gott och uppskattat tillbehör. Självklart hade vi även bröd, smör och ost till maten.

Till efterrätt gjorde jag det enkelt för mig och bjöd på färdigköpta daimtårtor och lite grädde till det. Jag ställde även fram nybakta, hembakta chocolate chip cookies samt lite chokladbitar av olika märken och smak. Gästerna fick rulla hem!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *