En raggande munk
Tro det eller ej, men tisdagar är Raggmunkedagen. Torsdagar ärtsoppa och pannkaka, tisdagar raggmunkar med fläsk och nu för tiden måndagar vegetariskt. Besök vilken lunchrestaurang som helst så märker ni detta!
Som tur var fanns det raggmunkar i veckans Tastelines Barnkasse från Mathem som jag testar i samarbete med Spot and Tell. Det blev självklart kvällens middag. Jag river alltid potatisen på finaste sidan på rivjärnet. Jag tycker det ger godast raggisar. Finast också.
Frasiga, varma raggmunkar med flott och gott bacon, hemgjord lingonsylt och en lite syrlig vitkålssallad. Inte världens nyttigaste middag men ack så god! Någon gång då och då måste man få njuta av det goda livet har att erbjuda!
Raggmunk med knaprigt bacon, 4 port
2 pkt bacon
700 gram potatis
4 ägg
3 dl mjölk
4 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Olivolja
400 gram vitkål
1 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Rårörda lingon till servering
Sätt ugnen på 100 grader.
Skala potatisen och riv dem grovt på ett rivjärn. Blanda ihop äggen med mjölk och vetemjöl. Tillsätt salt och svartpeppar. Blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten. Hetta upp en panna med olja och stek stora eller små raggmunkar. Gör du stora kan du ta hjälp av en tallrik när du ska vända sida. Förvara raggmunkarna i en ugnsfast form i ugnen så håller de värmen bra.
Strimla vitkålen tunt, använd en mandolin, osthyvel eller skiva tunt med en kniv. Lägg kålen i en skål och tillsätt balsamvinäger, olja och en nypa salt och peppar.
När raggmunkarna är klara steker du baconet knaprigt i pannan utan fett. Lägg över baconet på lite hushållspapper strax innan servering för att få bort överflödigt fett.
Servera dina raggmunkar med bacon, kålsallad och rårörda lingon.
Senaste kommentarer