En stor nyhet från Pågen

Som jag skrev tidigare har brödtillverkaren Pågen nyligen lanserat sina vårnyheter på brödfronten. Pågen har tagit fasta på konceptet större och satsar på tre nya bröd i nytt större format. Nyheterna är Pågen Quattro, bakat på de fyra sädesslagen med solrosfrön och fullkorn, Pågen No 1 limpa, ett klassiskt limpbröd i generösa skivor och Pågen Grand, ett rejält och saftigt ljust lantbröd. Med det större formatet är tanken att brödet inte bara ska ätas till frukost utan även som till exempel en lunch- eller middagsmacka med matigt pålägg.

Idag köpte jag hem Pågen Quattro som jag var mest nyfiken på. Det lät både nyttigt, är nyckelhålsmärkt, och gott. Det är som sagt bakat på de fyra sädesslagen och innehåller dessutom solrosfrön och fullkorn. Fullkornsinnehållet är hela 22%. Brödet var, precis som många andra köpebröd, lätt och luftigt och kändes nybakat och färskt. Det doftade gott. Brödet hade en mycket god smak.

Jag tyckte att den nya storleken passade bra även till frukost. Jag kommer dock precis som nu fortsätta äta två smörgåsar även av denna större sort (och fil med flingor alt gröt med mjölk och sylt) då brödet är så lätt och luftigt och inte särskilt mycket mer mättande än den traditionella storleken. Det större formatet är dock perfekt som bas till mer matiga mackor ifall man vill äta ett par till lunch eller middag eftersom det finns mer plats för det man vill ha på mackan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *