Korvsallad med gryn och grönare korv
Kvällens middag blev ett försök att få in mer grönt i vår vardagsmat. Det blev en fantastisk korvsallad med gryn och grönare korv. Inspirationen till själva basen kom från den pressträff jag var på med Zeta där David och Luise från Green Kitchen Stories hade komponerat huvudrätten som var en Färgstark sallad på fem gryner. Min variant på salladen toppade jag sedan med den nya ekologiska 50/50-korven med hälften kött, hälften grönt från Garant. Vilken lyckad kombo – galet gott!!!
Först salladsbasen. Den gjorde jag på de nya grynen ekologisk Orzo-mix som är en blandning av korn, lupinbulgur, delade gula linser och delade gröna ärtor. Sedan blandade jag i ekologisk pesto, rostade jordärtskockor och rostad sötpotatis, delade ekologiska vindruvor, soltorkade tomater och rostade pinjenötter. Grynen hade ett riktigt härligt tuggmotstånd och mycket god smak och med tillbehören blev det en perfekt salladsbas, att komplettera med kött/kyckling/fisk eller något vegetariskt som halloumi, fetaost eller mozarella.
Sen till korven. Jag skar korven i mindre bitar, stekte upp den i panna och la den varm på den ljumma salladen. Vilka goda korvar! Vi älskade dom hela familjen. Galet goda. Bäst betyg fick den lite tjockare korngrynskorven som hade en härlig, lite syrligt rökt smak. Mungbönskorven som är smalare var jättegod den med med en örtig, rökt smak. Båda mycket smakrika! De hade hela bönor respektive gryn i sig, vilket var lite roligt att se och gav dessutom ett härligt tuggmotstånd. Stor tumme upp från oss!
Hur gör du för att få in mer grönt i din vardag?
Senaste kommentarer