Eriks såser
Min och makens absoluta favoritsås är Eriks Bearnaise Tryffel från Eriks såser(jag är helt osponsrad, det här är vår oberoende åsikt och smak). Den passar fantastiskt bra till en god köttbit och pommes men är lika delikat till kyckling, korv, pizza och grönsaker. Alla vänner och släktingar som ätit hemma hos oss har älskat den lika mycket som vi och gått hem med en ny favoritsås att servera vid sina middagar. Nu kommer nästa nyhet från Erik – Eriks Aioli.
Eriks Aioli är en klassisk aioli kryddad med ekologisk vitlök. Den har en lagom stark vitlökssmak som balanseras upp av syran från vitvinsvinäger. Riktigt god och passar bland annat till fiskgrytor, lax, färska skaldjur och kyckling. Om man är okonventionell som jag funkar den lika bra till en köttbit! Sedan tidigare finns två smaksatta aioli, Alibi Lime och Aioli saffran. De har snabbt blivit storsäljare men jag hade faktiskt inte testat dom tidigare.
Vi åt lax och potatis häromdagen och serverade då Eriks Aioli Lime till fisken. Mycket len fin smak på såsen och krämig konsistens. Limesmaken var inte särskilt framträdande men helheten var toppen. Riktigt god! Halva burken tog slut på en middag – det säger allt om dess populäritet!
Det är sällan jag orkar göra min egen bea eller aioli (läs aldrig). Jag gillar därför att det kommer nya sorter och smaker på såser och att recepten och ingredienserna ständigt förbättras.
Senaste kommentarer