Köttfärssoppa med tacosmak

Vi är en klassisk Svensson-familj med typ villa, volvo, vovve. Man och hustru, en dotter och en son. Vi har fredagsmys, älskar tacos och reser på charter (även om vi varierar med reguljära resor). Ja, ni fattar galoppen. Vi serverar klassisk Svensson-mat med tacos då som sagt, kyckling, köttfärssås och spaghetti, falukorv och köttbullar. Nu när hösten är här försöker vi klämma in en värmande soppa i veckomenyn. Vad passar då inte bättre än en Köttfärssoppa med tacosmak? Soppa och bröd är underskattad mat. Det är ju så gott!

Soppa går ofta snabbt att göra, om man inte vill koka egen ärtsoppa till exempel. Köttfärssoppan med tacosmak är inget undantag. 15-20 minuter inklusive allt hackande och fixande. Brödet tar heller inte lång tid i anspråk. Jag bakar mitt fantastiska naan-bröd som är perfekt att servera till soppa. Billigt är det också med soppa och bröd.

Receptet på soppan hittade jag på Tasteline. Riktigt god enligt hela familjen. Inte så konstigt då tacos är barnens absoluta favoriträtt! Gustaf ratade dock, som vanligt, potatisen och morötterna. Han har fått för sig att han inte gillar det… Nästa gång jag gör denna soppa skippar jag potatisen helt enkelt. Morötterna får han väl plocka bort.

Köttfärssoppa med tacosmak

Köttfärssoppa med tacosmak

Köttfärssoppa med tacosmak, 4 port

5 st potatisar, (ca 400 gram)
2 st morötter, (ca 200 gram)
smör, till stekning
400 gram nötfärs
8 dl vatten
3 msk kalvfond eller 2 buljongtärningar
500 gram krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 påse tacokrydda

Skala och dela potatisar och morötter i bitar. Hetta upp en gryta med smör och fräs färsen. Rör hela tiden så att det inte bränner fast. Tillsätt potatis och morötter och fräs ytterligare 3–4 minuter. Häll på vatten, kalvfond, tomater, tomatpuré och tacokrydda. Koka upp och låt soppan sjuda i 10 minuter eller tills potatis och morötter är klara.

Servera med en klick gräddfil och bröd.

Naan-bröd, 8-10 bröd

7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung

Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *