Frukostsmoothie med björnbär

Frukostsmoothie med björnbär

Frukostsmoothie med björnbär

Gör smoothien och blanda sedan ner havregryn och chiafrön. Dekorera med banan direkt i burk.

Gör smoothien och blanda sedan ner havregryn och chiafrön. Dekorera med banan direkt i burk.

Detta är den ultimata frukosten för sjusovare eller för oss som inte har en minut över på morgonen för att fixa något ätbart. Smoothien förbereds kvällen innan och förvaras i en glasburk med lock i kylskåpet. Allt man behöver göra nästa morgon är att ta med sig burken när man går hemifrån (samt goda smörgåsar och kanske ett ägg dessutom). Eftersom den innehåller både havregryn och chiafrön mättar den bra. Snabbare och godare frukost får man leta efter! Receptet är frukostsmoothie med björnbär och kommer från kokboken Green Kitchen Smoothies.

En riktig drömfrukost-smoothie!

En riktig drömfrukost-smoothie!

Frukostsmoothie med björnbär, 2 port eller 1 stor portion

150 g färska mogna björnbär eller tinade frysta
2 1/2 dl naturell yoghurt (eller växtbaserad yoghurt)
1-2 msk rå honung av god kvalitet
1/2 tsk vaniljpulver
45 g havregryn, glutenfria eller vanliga
2 msk svarta chiafrön

till servering tunna skivor av fast men mogen banan

Häll björnbär, yoghurt, honung och vaniljpulver i en mixer och kör till en helt slät smoothie. Smaka av justera sötman genom att tillsätta mer honung om det behövs. Häll upp i en skål och rör ner havregryn och chiafrön. Arrangera bananskivorna runt insidan av två medelstora glasburkar eller en stor. Häll i smoothien och ställ i kylskåpet för att ge havregrynen och chiafröna en chans att mjukna. Servera smoothien kall med sked. Alternativt kan du förvara den i kylskåpet över natten och ta med den på väg ut nästa morgon. Den håller ett par dagar i kylskåpet i oöppnad burk.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *