Fabbe den Portugisiska vattenhunden

Fabbe den Portugisiska vattenhunden
Fabbe den Portugisiska vattenhunden

Ni som följer mig på övrig sociala media vet att vi numera är fem i familjen. I fredags hämtade vi hem Fabbe den Portugisiska vattenhunden. Han blev nio veckor igår. Han är otroligt gosig, söt och kelig. Han är också otroligt lekfull och det är inte en lugn stund här hemma. Full fart. Vi jobbar på att få honom rumsren men det skvätts kiss på golvet från och till och i sista sekund hann jag avvärja en bajsolycka på vardagsrumsmattan i morse. Som att börja om all over again helt enkelt, precis som att ha bebis. Tvättmaskin och torktumlare går konstant.

Lekfull och busig!
Lekfull och busig!
Sovstilen känns inte helt hundra!
Sovstilen känns inte helt hundra!

Fabbe är alltså familjens allra första husdjur (eller nja, vi hade katt fram till Filippa var ett år) så det är en stor händelse och stor omställning. En av anledningarna till att vi har valt just en Portugisisk vattenhund är för att vi har båt och att vi gillar att vara vid vatten/sjö/hav och gillar att fiska. Rasen Portugisisk vattenhund användes ursprungligen som hjälpreda på och omkring fiskebåtarna. Den var en oumbärlig följeslagare till fiskaren, som inte bara använde den under själva fisket, utan också som vakthund för att bevaka båt och ägodelar. Skulle fisk eller redskap falla överbord, hoppade hunden självmant i vattnet för att fånga det. Rasen har simhud mellan tårna och det gör den till en simmare och dykare av stora mått. I dag är rasen främst en aktiv sällskapshund.

Han har inte förstått det där med spegel och spegelbilder.
Han har inte förstått det där med spegel och spegelbilder.

Är övertygad om att valptiden kommer bli både utmanande, tuff och alldeles alldeles underbar! Och vi kommer ha en trogen kärleksfull familjemedlem de närmaste 15 åren!

Gustaf gosar med Fabbe!
Gustaf gosar med Fabbe!
Filippa och Mattias tar nattskiften.
Filippa och Mattias tar nattskiften.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *