Färdiga efterrätter

Jag älskar sötsaker. Allt från godis, kakor, bullar, tårtor, glass till chips och andra tilltugg. Något sött efter maten är något jag värderar högt. Efter lunch tar jag gärna en godisbit (eller fler!!) och på helgerna blir det ofta även någon typ av dessert efter middagen. Ett tag gjorde jag ofta chokladmousse eller chokladfondant men när orken tröt gick jag över till att köpa helt vanlig glass som vi åt.

Frysta efterrätter från Senoble

Jag har inget emot att köpa färdiga efterrätter. Tvärtom. Det finns massor av gott i kyl- och frysdiskarna att välja bland. Jag köper oftast produkter av hög kvalitet och försöker i längsta möjliga mån undvika produkter med många tillsatser och E-ämnen.

Creme brulee i fina keramikformar

Jag har testat en nyhet på den frysta efterrättsmarknaden. Det är franska Senoble som nu lanserar sina kvalitetsdesserter i Sverige. I sina franska desserter använder de ingredienser av högsta kvalitet. Det är tex äkta vaniljstång och naturlig färskost. De som tillverkar desserterna är konditorer eller chokladmästare och dekorationen monteras för hand.

Färdigt att brännas med brännare eller i ugnDe sorter som lanseras är Crème brûlée, Chokladdröm (chokladmousse) med grädde, Choklad- och nötbakelse, Cheesecake med hallonglasyr. Varje förpackning innehåller två dessertportioner. Idag testade vi Crème brûlée. Tre timmars upptining i kylen och bränna sockret med brännare eller köra 5 minuter i ugnen var det som krävdes i tillagning – perfekt!

Färdigt att serverasBrûléen kom i mycket fina keramikformar som man kan diska ut och spara och med två påsar rörsocker att hälla på. Tyvärr hade vi ingen brännare hemma så det var ugnen jag fick tillaga dom i. Jag vet inte vad som hände men våra brûléer blev väldigt rinniga. De stod liksom inte till sig. De blev lite fasta i kanterna men lösa som vaniljsås i mitten. Smaken var det inget fel på, de smakade gott och det var generöst med vanilj. Troligen gjorde jag något fel så det känns fel att döma ut denna brûlée. Jag får helt enkelt lov att ge den en chans till.

Det ska bli intressant att även testa cheesecaken. Den ska ju inte tillagas alls så där kan i alla fall inte jag misslyckas!

Desserterna finns i välsorterade Ica-affärer och kostar mellan 41-47 kr.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *