Ugnsbakad falukorv i Omnia

Ugnsbakad falukorv i Omnia

Ugnsbakad falukorv i Omnia

Vi är många som spenderar eller har spenderat vår tid i husvagn, husbil eller båt. Gemensamt är att matlagningsmöjligheterna är begränsade. Sommarens grillförbud har dessutom inte gjort saken lättare. Grill är annars både det godaste och smidigaste tillagningssättet av många maträtter. I vår båt vi hade fram tills alldeles nyligen hade vi bara ett spritkök med två plattor. Ingen ugn (det har vi i nya båten). En Omnia var då en perfekt hjälpreda. I den har vi gjort gratänger, sockerkaka, värmt bröd och pannkakor med mera. En paradrätt är dock ugnsbakad falukorv i Omnia. Riktigt smidigt och blir fantastiskt gott.

Dags att tillaga ugnsbakad falukorv.

Dags att tillaga ugnsbakad falukorv.

En perfekt tillagad falukorv.

En perfekt tillagad falukorv.

Ett tips är att man smörjer formen ordentligt. Eller som jag gjorde denna gång, la ett bakplåtspapper i botten. Annars fastnar korven lätt.

Ugnsbakad falukorv gjord i Omnia.

Ugnsbakad falukorv gjord i Omnia.

Ta en falukorvsring. Skär jämna skåror i korven, men inte hela vägen ner. Lägg ner korven i Omnia. Skiva gul lök och äpple och hyvla ostskivor. Fyll varannan skåra med lök, varannan med äpple. Lägg ner en ostskiva i samtliga skåror. Har ni bostongurka med er är detta supergott att också ha ner i skårorna. Ringla senap och ketchup över korven. Salta och peppra. Lägg på locket. Låt gå på mellanlåga i cirka 20 minuter.

Servera med kokt potatis eller pasta. Sååå gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *