Semmelglass

Semmelglass
Semmelglass

Jag älskar semlor. Har redan ätit två stycken och hoppas hinna äta många fler innan årets fettisdag infaller 16 februari. Älskar också glass och hur trevligt är det inte då att kunna kombinera det bästa av två världar?! Hemglass har nämligen lanserat en semmelglass, Sandwich Semla. Självklart har jag redan hunnit köpa och testa denna.

Sandwich Semla
Sandwich Semla
Gräddglass med semmelsmak och rippel med smak av mandelmassa mellan två kardemummakex.
Gräddglass med semmelsmak och rippel med smak av mandelmassa mellan två kardemummakex.

De senaste åren har vi sett en massa spännande tolkningar på semlan – semmelwrap, semmelnachos, semmelkorv, semmelläsk och princessemla för att nämna några. Har tyvärr inte testat en enda av dom, ooops! Men semmelglass har vi inte sett förut utan verkar nytt för i år. Sandwich semla består av gräddglass med semmelsmak och rippel med smak av mandelmassa mellan två kardemummakex.

Glass är gott, semla är gott men hur smakar kombinationen av glass och semla?!
Glass är gott, semla är gott men hur smakar kombinationen av glass och semla?!

Jag ska börja med att tala om att jag inte är ett stort fan av just Sandwich-glass. Älskar glass men just sandwich har aldrig varit någon favorit. Älskar däremot typ TipTop, Daimstrut, Cornetto och Magnum när det kommer till portionsförpackad glass. Glass i bägare säger jag aldrig nej till om det inte är äckliga smaker som tex Romrussin. Men åter till Sandwich Semla. Glassen smakar helt klart semla men blir i min mening lite för söt med rippel av mandelmassa och på tok för tort i munnen med kex i samma tugga. Nej, inget för mig. Föredrar The real stuff. Mattias tyckte också den var för söt. Barnen däremot älskade den! Tur det för köpte ett 10-p för 129 kr

Sandwich Semla är inget för mig.
Sandwich Semla är inget för mig.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *