Filippas önskemiddag – pannkaka

Ugnspannkaka med glass och bär

Ugnspannkaka med glass och bär

Ikväll blev det Filippas önskemiddag. Hon önskade sig pannakaka. Dock är jag ensam hemma med barnen ikväll då Mattias är ute med jobbet, så jag hade ingen lust att ställa mig och steka massa tunnpannkakor så det blev ugnspannkaka. TIll det serverade jag lättvaniljglass och upptinade hallon och blåbär. Det var så himla smaskigt. Jag hade fått till perfekt konsistens på pannkakan. Vi åt mängder med mat allihopa!

Ugnspannkaka, 4 port

3 ägg
8 dl lättmjölk
1/2 tsk salt
4 dl siktad dinkelmjöl

Smörj en långpanna. Häll ned äggen i en bunke och vispa dessa tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa ihop till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken. Häll ned i långpannan och grädda på 225 grader i ca 20-30 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *