World Oceans Day

Idag 8 juni är det World Oceans Day. En FN-dag dedikerad åt våra hav. Om yrkesfisket inte blir mer hållbart kan världshaven vara utfiskade år 2048. World Ocean Day fungerar som en påminnelse om den akuta situation vi står inför. Självklart ville jag uppmärksamma detta hemma. Det är viktigt att tala med barnen om den miljökatastrof vi står inför. Alla måste vi dra vårt strå till stacken. Jag serverade därför MSC-märkt lax till middag.

World Oceans Day

World Oceans Day

Fisk är gott, nyttigt och ett allt vanligare alternativ på tallriken. Genom att tänka till när vi väljer i fiskdisken kan vi bidra till en hållbar utveckling i världens sjöar och hav. WWF har tagit fram en fiskguide där vi får veta vilka fiskar som är okej att äta och vilka som bör undvikas. Vad gäller lax är det vildfångad lax från Stilla havet med märkningen MSC samt Krav-odlad lax som får WWFs gröna ljus. Således grönt ljus och tummen upp för min lax!

Till laxen serverade jag rotfrukter som sötpotatis, potatis, kålrot, morot och palsternacka som jag tillagat i min airfyer samt färska och kokta grönsaker. Allt givetvis ekologiskt. En riktigt god, nyttig och klimatsmart middag!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *