Gravad lax

Toast med gravad lax

Toast med gravad lax

Kvällens middag blev gravad lax och hovmästarsås på rostad vörtlimpa (barnen fick potatis till sin lax). Hur gott som helst! Dock lite julvarning för de som inte vill tjuvstarta. Vad gäller gravade laxen så gravade Mattias den själv. Vi började grava vår egen lax i somras. Det blir fakiskt nästan godare än köpt gravad lax. Det är så lätt att göra och blir billigare än om man köper färdiggravad. Dock kan vi inte skiva lika tunna skivor.

Gravad lax

400 g laxfilé (för säkerhetsskull ska den ha varit fryst)
0.5 dl socker
0.5 dl salt
Dill
Citron

Blanda salt och socker. Gnid in laxen med blandningen. Häll på massor av dill och citronsaft. Låt stå inplastad i minst 2 dygn.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Miss Agda skriver:

    Låter supergott!

  1. juni 15, 2010

    […] middag blev gravad lax med färskpotatis, ägg och goda salladstillbehör. Nyttigt, gott, lättlagat och oerhört […]

  2. oktober 31, 2010

    […] god familjemiddag. Jag tände nya, finare doftljus och plockade fram underbar plockmat. Jag hade gravat lax. Sen satte jag fram färska räkor, skivade nykokta ägg, kokt potatis, gravlaxsås, guacamole, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *