Flippin’ Burgers Jon Widegren gästspelar på Kalf & Hansen
Ni som följer min blogg vet hur mycket jag älskar restaurangen Kalf & Hansen och deras goda, fräscha 100% ekologiska mat. I veckan var det premiär för höstens första tillfälliga gästspel där en, ofta känd, gästkock får möjlighet att skapa en egen rätt som serveras på restaurangen. Den här gången är det krögaren och kocken Jon Widegren, grundare av Flippin’ Burgers, Lådan och Dogfood som skapat en rätt han kallar Strömsbo.
Rätten är döpt efter den stadsdel, Strömsbro, i Gävle där Jon växte upp. Strömsbo är en wrap som innehåller ugnsrostad blomkål med en kryddblandning på bland annat kanel, cayennepeppar och kardemumma tillsammans med vitkål, romansallad, fikon, saltrostade mandlar och sojamajonäs. Allt givetvis ekologiskt och närodlat så långt det går.
Rätten serveras på alla Kalf & Hansens restauranger till och med 13e oktober och kostar 85kr.
Jag har aldrig ätit en rulle/wrap hos Kalf & Hansen förut så det här var premiär. Och Strömsbo får helt klart högsta betyg. Riktigt goda, fräscha smaker och som vanligt en perfekt kombo av sött och salt och hårt och mjukt. Den här får ni inte missa!
Senaste kommentarer