Första skörden och nyplantering

Vi lägger inte ner särskilt mycket tid på blommor, plantering och trädgården generellt hemma hos oss. Vi började entusiastiskt när vi flyttade in, men märkte snabbt att vi har mängder med rådjur, kaniner/harar och fåglar som kommer på oväntat besök och äter upp och förstör det vi planterat. Totalt orädda är de också.

Dags för första skördenEn odlingsbänk har vi däremot faktiskt haft de senaste åren och jag är den som planterat och tagit hand om denna. Vi har odlat sallad, rädisor, morötter, olika kryddor etc och med blandat resultat. Vissa år har djuren smaskat upp delar av skörden, andra år har vi fått bättre utfall.

I år har jag självklart planterat igen. Jag missade tyvärr skriva upp vad jag har planterat och var, men olika sorters sallad, bladspenat, dill och sockerärtor har börjat sticka upp. I helgen skördade jag faktiskt för första gången i år. Det är bladspenaten som man kan börja ta av. Härligt att blanda ner i sallad eller varför inte en grön smoothie?!

Odling av jordgubbar

Jordgubbar ville jag även försöka mig på att plantera i år. Vi investerade därför i en odlingsbänk till som vi satt bredvid den första. I helgen var vi iväg och köpte tolv jordgubbsplantor som vi nu hoppas ska klara sig och ge skörd. Kanske blir bäst att så småningom investera i ett nät så att fåglarna inte är där och nallar.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *