Nyttiga snacks

Jag älskar godsaker, ja de flesta faktiskt! Godis, snacks, fikabröd, glass, ja det mesta går ner med glädje! Godsaker behöver inte vara onyttiga. Inte ens snacks behöver vara onyttigt.

Nyttiga och goda snacksDe bästa nyttiga snacksen gör du själv. Kikärtssnacks är ett exempel. Ta en burk eller förpackning kikärtor eller om du har tid och ork är det allra bästa om du blötlägger och kokar torkade kikärtor. Tar du på burk eller tetra måste du se till att skölj rent kikärtorna ordentligt. Lägg i en ugnssäker form. Häll över fin rapsolja och krydda med salt, peppar, paprikapulver och lite cayenne. Kryddorna kan självklart anpassas efter eget smak och tycke, både sort och mängd. Blanda runt.

Kör in i ugn 20-30 min på 225 graders värme. Rör om då och då. När de är har fått lite krisp är de klara. Låt svalna. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *