Tidig mors dag-middag

De vuxnas förrätt - Linnea-bakelse

Lördag är ju den dag i veckan vi äter lite extra fin och dyr mat. För att slå två flugor i en smäll bestämde vi oss för att fira mors dag, som ju infaller idag söndag, redan på lördagen då vi ändå skulle äta finmiddag. Hur bra var inte det?!

Till förrätt åt jag och Mattias en varsin sk Linnea-bakelse från delikatessdisken på vår lokala Ica. Det var en minismörgåstårta med räkor och forellrom på toppen och om vi inte har helt fel var det tonfiksröra av något slag mellan bröden. Supergott!

Barnens förrätt - machegoost, marmelad och räkor

Barnen fick manchego-ost med fikonmarmelad och räkor. De fick själva välja vad de ville ha till förrätt och det här var vad valet föll på.

Färskpotatis med basilikasås

Till huvudrätt grillade vi såklart. Gott kött men tillbehöret var något alldeles extra. Jag kokade helt enkelt fina små svenska färskpotatisar och dressade detta med den fantastiska basilikasåsen. Alltså, guuuuudars så enkelt och GOTT!!!!

Underbar grillmiddag - grillad sirloin, basilikapotatis, sallad och såserKöttet var en perfekt grillad bit sirloin. Verkligen dyrt men helt klart värt pengarna. Mattias tog bara salt och peppar på köttet innan han grillade det ändå fick det en sådan god smak och djup. Magiskt. Kött, basilikapotatisen, sallad och såser – tipptoppvärldensbästamorsdagmiddag!

Mor på mors dag med mors dag-tårtan i handTill efterrätt blev det en klassisk tårta som säkert har stått eller kommer att stå på många mödrars fikabord idag – en helt ljuvlig prinsesstårta. Den här prinsesstårtan tackar jag Jakobsbergs centrum för. Jag vann den i en Instagram-tävling lagom till mors dag. Egentligen skulle jag hämta ut den idag söndag, alltså självaste mors dag och då hade min vinnarbild med mig och barnen prytt tårtan, men vi ville hellre fika på lördagen och då blev det klassiska utseendet. Lika god för det!

En ljuvlig prinsess-tårta för att fira morTack kära barn och familj för en underbar mors dag-middag.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.