Fylld kalkonfilé med pasta

Gårdagens middag var mycket delikat. Ja, jag verkar höja min egen mat till skyarna  nästan jämt men när jag skriver att det är gott så tycker jag verkligen det! Jag gillar att äta mat och lagar ofta det jag gillar tydligen. Hoppas övriga familjen också är lika glada i maten jag lagar. De säger ofta att det är gott så jag antar det! Filippa gillade inte köttet och inte heller fyllningen igår fast älskade pastan, medan Gustaf och Mattias åt med mycket god aptit av allt.

Igår åt vi fylld kalkonbröstfilé med gräddig pasta och ungsrostade grönsaker. Fyllningen var supersmaskig och Mattias efterfrågade till och med om man inte kunde göra lite extra fyllning och ha på sidan om. Jag fyllde filén med äkta buffelmozzarella och hackade soltorkade tomater. Mums! Jag hade filén i ugnen ca 20 minuter på 225 grader och den blev perfekt stekt på den tiden. Saftig och välsmakande.

Till kalkonen hade vi pasta som vi hällde lite grädde över för att få lite mer såsigt och ugnsrosatade grönsaker (tomater, paprika och lök toppade med olivolja, salt, peppar och finhackad vitlök som fick bakas länge i ugnen på 125 grader).

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *