The Fishery
I mitten av november bjöds jag på en mycket god pressfrukost på min favorit-foodcourt Teatern. Då presenterades Teaterns senaste två restauranger, Galinas pizza och The Fishery. Förutom vanlig frukostmat bjöds vi även på smakprov från de nya restaurangerna. Det gav mersmak och det dröjde inte länge förens jag återvände för att testa de nya restaurangerna. Först ut blev Galinas Pizza och i fredags var det dags för The Fishery.
Bakom The Fishery står Malin Söderström som tidigare jobbat på bland annat Paul & Norbert i Stockholm som belönats med en stjärna i Guide Michelin, driver Restaurang Hjerta, varit med i Svenska kocklandslaget, sitter i juryn för Årets kock och har kommit ut med flera kokböcker samt lagat mat i tv.
Restaurangen serverar fisk och skaldjur i olika anrättningar och till det bubblor att dricka. På menyn finns tex storsäljaren Krispig fisk med Lisapotatis och dipp, Fiskgryta med blåmusselbuljong, Kräftor i surdegsbröd, Sallad med varmrökt lax och Kalixlöjrom med Lisapotatis rödlök creme fraiche och bröd. Denna dag var det också premiär för möjligheten att beställa och äta ostron.
Placeringen i Teatern är den bästa. Precis vid själva ”teater-delen”. Ljust och fräscht och en framträdande restaurangplacering. Försäljningen startade ganska trögt men nu ringlar köerna till The Fishery långa och det är många som vill ha den fräscha, goda maten som serveras. Jag älskar fisk, skaldjur och bubbel så det här är verkligen en restaurang för mig. Dessutom är det nyttig mat. De har inte ens min älskade Coca Cola utan kör bara naturliga ekologiska drycker.
Vid mitt besök hade jag precis som sist min mamma som sällskap. Vi hade turen att få träffa Malin som just denna dag fanns på plats i restaurangen. En fantastiskt trevlig, inspirerande kvinna som brinner för mat och dryck. Jag hoppas att jag även får tillfälle att testa hennes restaurang Hjerta inom kort. Det verkar också vara en restaurang utöver det vanliga.
Eftersom det var fredag bestämde vi oss för att gå all-in. Det blev en 4-rätters med bubbel som dryck. Jag testade även en Blåpär, en god naturlig dryck. Vad gäller maten började vi med Kalixlöjrom. Finns det något mer lyxigt än bubbel och löjrom?! Gott är det också. En burk rikligt fylld med löjrom från Kalix, luftfriterad potatis, creme fraiche, rödlök och lätt rostat surdegsbröd.
Sedan Fiskgryta. Len, mild men smakrik musselbuljong fullproppad med vit fisk, lax, tärnad potatis och grönsaker. Fräscht och gott! Fisken smälte i munnen och perfekt krisp i grönsaker och potatis. Ingen mastig soppa utan perfekt avvägd.
Därpå högg vi in på Krispig fisk. Nyfriterad, vit fisk som serverades med den luftfriterade potatisen, valfri dipp och grönsaker. Fiskpinnar från Findus har ingen chans mot detta. Otroligt gott! Likaså grönsakerna. Potatisen var också god men jag hade gärna haft på mer salt. Det fanns säkert att få men jag satt så bekvämt!
Fjärde rätten var själva efterrätten. Fisktema även här. The Fishery sålde godis från Kolsvart i form av saltade fiskar, rökta fiskar och rödingar. Riktigt fyndigt. Vi slog till på salta fiskar och röding. Mums!
Mätta och glada ska vi precis lämna Teatern. Klockan är 13 och då hör vi en födelsedagsjingel och de finaste bakelser man kan tänka sig rullas ut i foodcourten. Det som firas är Teaterns 1-årsdag. Mellan 2-5 december kl 13 bjuder de på 1 meter tårta skapad av Daniel Roos, stjärnkonditorn som tagit fram Nobeldesserten två år i rad och driver K-märkt patisserie & bageri i Teatern. Självklart gör vi lite mer plats i magarna och tar en varsin tårtbit. Mycket gott och satt som en smäck.
Gillar ni fisk och skaldjur ska ni verkligen inte missa The Fishery. En restaurang man kommer tillbaka till!
Senaste kommentarer