Godaste glassen?!

Vilket konstigt väder vi har haft här i Stockholm idag. Fram till lunch var det klarblå himmel, strålande sol och gassande varmt. Gissa om vi blev glassugna!!! På eftermiddagen var det sol och regnskurar om vartannat. Som tur var höll regnet bara i sig några minuter per gång så det var ingen större fara ändå.

Som sagt, förmiddagens sol och värme fick oss riktigt glassugna och är det sommar och semester hör glass till. Efter en snabb lunch hemma åkte därför jag och barnen iväg till stan för att njuta av stans godaste glass – hemgjord italiensk gelato från StikkiNikki. Vi testade StikkiNikkis glass för första gången för två år sedan och har varit fast sedan dess. Hemgjord glass gjord av äkta råvaror med högsta kvalitet. Alla sorter vi har testat har varit gudagoda! En glass där smaken verkligen lyfts fram och konsistensen är precis så krämig som man vill ha den.

Det fanns massor med goda sorter att välja bland idag. Det var riktigt svårt att välja. Vi provsmakade därför på flera olika sorter innan vi gjorde vårt slutgiltiga val. Vi föll alla tre för Cookies&cream och Chokladboll. Det blev därför två enorma kulor var serverat i en underbart frasig våffla. Behöver jag säga att vi njöt av varenda slick och tugga?!

Förutom att vi fick njuta av den goda glassen hade vi turen att träffa på grundaren och ägaren Nikki som fanns på plats på butiken på Götgatan. Hon var mitt uppe i test och produktion av nya glassorter. Till råga på allt såg vi också att vi (eller snarare barnen) fanns på ett jättefint kollage som hängde på väggen i butiken. Det var en samling av olika artiklar från tidningar och bloggare som skrivit om deras glass. Vi är alla rörande överens – det finns inte många som kan konkurrera med denna goda glass, om ens någon!

Har du testat glassen från StikkiNikki?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Jag har aldrig vart där, men vi har ett liknande ställe i karlstad ( som säljer glass och praliner ) och det är TOPPEN !!
    Olika glassmaker varje dag, men den är alltid hemgjord och super god !
    kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *