Världens godaste cheesecake

Världens godaste cheesecake!

Världens godaste cheesecake!

Cheesecake är ju något av det absolut godaste som finns att äta till efterrätt. Både frozen cheesecake och cheesecake bakad i ugn, sk New York cheesecake. Funkar förresten även som förrätt, i form eller i glas! Men åter till efterrättsvarianten. Jag vill att den ska vara riktigt krämig och len i smaken och inte bränd i kanterna. Den ska vara glansig och fin och lätt att skära. Igår hade vi gäster på middag och till efterrätt bjöd vi på cheesecake. Världens godaste cheesecake om ni frågar mig (och jag är väl inte partisk, hahaha)!

Förutom att denna cheesecake är världens godaste är den också väldigt enkel att göra. Jag har valt att använda mig av gräddfil i mitt recept istället för grädde. Dels för att det ger syrligare och godare smak, dels för att hålla ner lite grann på kalorimängden. Föredrar du grädde går det att ersätta rakt av. Det bästa är om den serveras kylskåpskall då den då är lättare att skära upp i snygga bitar. Perfekt också för oss som gillar att förbereda middagen i god tid!

Toppa med färska bär!

New York cheesecake

New York cheesecake

New York cheesecake, 10 port

Botten
150 g digestivekex
50 g smör
Fyllning
400 g naturell färskost
2 dl socker
4 ägg
1 citron
3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl gräddfil
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 170°C.

Botten: Lägg digestivekexen i en matberedare och mixa till allt är helt smulat. Tillsätt smör och mixa tills degen är helt blandad. Lägg blandningen i en springform med 24-26 cm i diameter beroende på hur hög du vill ha den. Använd en sked för att platta till och trycka ut blandningen. Ställ kakformen i kylen och förbered fyllningen.

Fyllning: Rör ihop färskost med socker till en slät smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör om. Riv citronskalet, pressa citronen. Blanda i citronskalet, vaniljpulvret, mjölet, gräddfilen och citronsaften. Grädda kakan i 60 minuter. Cheesecaken är färdig när den är glansig på ytan. Den ska dallra i mitten men kanterna ska vara stilla. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå kvar på eftervärme i 1 timme. Ta sedan ut den ur ugnen och låt den svalna. Låt stå i kylskåpet i några timmar, helst över natten. När du sedan ska lossa på kakan från formen gör du det lättast genom att dra en kniv runt kanten på formen. Toppa med färska bär eller servera som den är!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *