Nickelodeondagen på Skansen

Igår var vi bjudna av bite pr och Skylanders Giants till den årliga Nickelodeondagen som i Stockholm i år hölls på Skansen. Förutom de sedvanliga sevärdheterna på Skansen hade de vid scenen byggt upp ett festivalområde där bland annat Skylanders, Oriboo, Nickelodeon och andra sponsorer fanns på plats.

När vi kom till Skansenentrén överöstes vi med trevligheter. Förutom gratis inträde till parken fick vi också inträden till Skansenakvariet, barnen fick varsin goodiebag och familjen fick en rejält tilltagen picknickpåse med fantastiska wraps, frukt, festis, vatten, chokladdryck och en picknickfilt.

Barnen var helt i extas. Framför allt Gustaf ÄLSKAR att titta på djur. Filippa gör det också om än inte i lika entusiastisk form. De sprang från det ena djuret till det andra och tittade, pekade och ropade och kommenterade. Det var inte långa stunder vi stod vid varje djur direkt. Jag försökte sakta ner tempot lite men ville samtidigt inte dämpa barnens entusiasm.

Vi började på Skansenakvariet. Helt klart favoriten hos oss alla. Det är värt varenda krona det kostar extra att gå in där. Man kommer så nära inpå och får se många spännande och exotiska djur. Det är babianer, lemurer och massa andra apsorter jag inte minns namnen på, leguaner, hajar, krokodiler, ormar, fiskar, sköldpaddor, spindlar etc.

Efter det gick vi till Lill-Skansen som fick ett rejält lyft för ett par år sedan med en inomhusdel där det finns både djur och lekmöjligheter för barnen. Vi tittade bland annat på marsvin, kaniner, svenska sjöfiskar, tupp, höns och katter.

Sedan avverkade vi resten av djurparken i ett lika högt och glädjefullt tempo. Det var björnar, lodjur, älgar, sälar, ugglor, visenter, hästar, vildsvin, vargar, etc. Tjohej!!!!

Vi avslutade eftermiddagen vid själva eventområdet. Hos Skylanders kunde man spela och delta i turneringar med fina priser, man kunde krama Dora och Svampbob fyrkant som fanns på plats, spela Oriboo, få ansiktsmålning och hoppa i hoppborgar. Tyvärr var köerna för långa för mina barns tålamod så vi gick mest runt och tittade. Klockan 17 drog själva artistshowen igång. Uppträdde, sjöng och signerade gjorde Isac Elliot, Anton Ewald, Janet Leon, Helena Paparizou, Eddie Razaz och Martin Rolinski. Mina barn tappade intresset rätt snabbt och efter att ha njutit av den goda picknickmaten begav vi oss istället mätta och mycket nöjda hemåt.

Tack för en supertrevlig eftermiddag och kväll!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *