Gör gott för både miljö och behövande

Nytt år innebär att många av oss har avgett nyårslöften av alla de slag. Kanske ska du äta nyttigare, träna mer, prioritera dig själv, sluta röka, etc etc. Jag hoppas att många av er har avgivit nyårslöften som innebär att ni ska tänka mer på miljön och bidra till ett mer hållbart konsumtionssamhälle. Jag gav ett sådant löfte redan i slutet av 2013 i samband med mitt samarbete med Oji drinks (som erbjuder funktionella drycker och som har ett tydligt och uttalat miljötänk) och gör idag därför mer medvetna och vettiga val i min vardag.

Har du liksom jag och min familj massor med leksaker som bara ligger hemma och samlar damm? Kanske har barnen tröttnat på dessa leksaker eller har bara batterierna i dom tagit slut och ingen orkat byta? Många kastar bort en del av dessa oanvända leksaker i soporna, med eventuella batterier och allt. Så även jag tyvärr… Detta trots att trots att upp till 90 % av de flesta batterityper idag kan återvinnas.

Batteriåtervinningen

Därför blev jag så glad när jag fick höra talas om Batteriåtervinningens initiativ här i Stockholm (det är nämligen tydligen framförallt vi barnfamiljer och storstadsbor som samlar batterier och batteridrivna prylar på hög i hemmet). Den 10-12 januari tar Batteriåtervinningen emot batteridrivna leksaker i Västermalmsgallerian. Leksakerna förses med nya batterier och delas sedan ut till verksamheter för behövande barn. Förbrukade batterier lämnas till återvinning. Efter all julklappshandel och mellandagsrea är det ju perfekt att leksaker kommer till bättre nytta än bara ligger hemma och skräpar samtidigt som vi bidrar till hållbarhet och en bättre miljö.

Själv ska jag självklart lämna in en hel påse med leksaker barnen sedan länge inte bryr sig om. Gör det du med!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *