Njutning, uppfriskning, hälsa och stimulering

Ingredienser till en matig smoothieSmoothies, juicer och frappé är en av de snabbast växande trenderna inom dryckeskategorin. Dessa drycker tillfredsställer våra största behov som njutning, uppfriskning, hälsa och stimulering. Dels säljs dessa drycker på traditionella caféer, dels poppar det upp hälsobarer till höger och vänster där en stor del av försäljningen är smoothies och juicer.

Ner med allt och mixa!Vi gör ofta smoothies hemma som del av frukosten, till mellis eller kvällsfika. Med hjälp av min blender kraftpaketet Oster Versa, som kan mixa hela frukter, grönsaker eller vad man nu vill ha till hälsosamma smoothies och hälsodrinkar, går det på ett kick!

Exotisk morgonsmoothieHar ni testat att ha i vällingpulver i smoothien? Det ger en mer matig smoothie som man står sig på länge. De blir dessutom både nyttiga och goda! Via vällingen får man i sig viktiga vitaminer (C, D & E), fiber och rikligt med järn och kalcium.

God morgon-välling från NestléJag fick hem ett paket Godmorgon välling från Nestlé som jag testade att ha i en exotisk morgonsmoothie som jag serverade mig och barnen. Välling, yoghurt, jordgubbar, passionsfrukt och ananas gav en krämig och mättande start på morgonen. Smaken var helt klart godkänd.

Att köpa hem välling i vuxen ålder har jag aldrig tänkt på. Jag förknippar det med småbarn och bebisar. Konstigt egentligen. Är du en sådan som inte gillar att äta frukost är välling perfekt. Nyttig, lätt att göra, lätt att äta och man kan också smaksätta den med kanel, kardemumma eller vad man nu vill. Eller varför inte när man är ute i skog och mark och gärna vill ha något varmt i magen. Lite vällingpulver i en påse och en termos med varmt vatten så har man ett bra och nyttigt mål.

Exotisk smoothie, 2 portioner

1 dl Godmorgon välling
2 dl naturell yoghurt
1/4 färsk ananas
200 g jordgubbar
1 passionsfrukt

Mixa Godmorgon-välling och yoghurt väl och tillsätt sedan resterande ingredienser. Mixa allt och häll upp i glas.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *