Jag gjorde det!!!!!!!!!!!!!!

Jag är riktigt nöjd med mig själv idag! Jag har gjort något jag aldrig gjort förut. Egentligen vet jag inte varför. Det är varken svårt eller jobbigt, jag har bara inte kommit mig för. Jag brukar resonera som så att jag gör det just jag är bra på, så får Mattias eller någon annan göra det som han eller dom är bra på.

BBQ Chili Minutfilé från Kronfågel.

BBQ Chili Minutfilé från Kronfågel.

Marinerad kyckling i ena facket och glaze i andra facket.

Marinerad kyckling i ena facket och glaze i andra facket.

Vad är det som jag har gjort då?! Man behöver inte direkt vara stjärnfysiker för att klara detta! Jo, i lördags grillade jag för första gången helt själv. Ni tycker nog att det är skrattretande (jag med, men det bjuder jag på!)!!! Och det var inte ens på kolgrillen jag grillade – det är nästa steg i min grillutbildning! Jag använde vår Weber Gasolgrill. Visst har jag grillat själv förut, men då med hjälp engångsgrill. Nu fick jag alltså nog av min osjälvständighet och bad Mattias om en två-stegs grillutbildning. Steg 1 är nu avklarat.

Trenden att grilla kyckling växer sig allt starkare.

Trenden att grilla kyckling växer sig allt starkare.

BBQ Chili Minutfilé, halverad rödlök och skivad squash.

BBQ Chili Minutfilé, halverad rödlök och skivad squash.

På grillen blev det självklart kyckling. Allt fler svenskar uppger att de oftare väljer just kyckling för hälsan och miljön. Trenden slår igenom även på grillen och andelen svenskar som helst grillar kyckling ökar stadigt. Man kan aldrig äta kyckling för ofta!

Färdiggrillad kyckling och rödlök.

Färdiggrillad kyckling och rödlök.

På grillen la jag nyheten BBQ Chili Minutfilé, dvs utbankade kryddmarinerade kycklingfilér med tillhörande glaze. Det blev även skivad squash och halverad rödlök. Riktigt duktig var jag. Kycklingen blev perfekt! Saftig, god och smakrik. Glazen var god men egentligen ganska överflödig just för den redan chilimarinerade kycklingen. På BBQ Classic Minutfilé kanske den bidrar med något extra däremot, men det återstår att testa. Gott var det i alla fall. Grönsakerna blev också top notch – världsklass!

Lunchen är serverad!

Lunchen är serverad!

Till kycklingen blev det en blandad broccolisallad och underbart goda quesadillas fyllda med smakrik ost och hackad jalapenos. Bästa tillbehöret!

Grillad kyckling, sallad och quesadillas.

Grillad kyckling, sallad och quesadillas.

Vilken fantastisk lunch jag åstadkom! Jag är stolt över mig själv. Nu blir det mer grillning för mig framöver!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Fröken M skriver:

    Det ser jätte gott ut! du är grym min vän 🙂
    Kram

  2. JUNITJEJ skriver:

    Vad det ser gott ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *