Jag gjorde det!!!!!!!!!!!!!!
Jag är riktigt nöjd med mig själv idag! Jag har gjort något jag aldrig gjort förut. Egentligen vet jag inte varför. Det är varken svårt eller jobbigt, jag har bara inte kommit mig för. Jag brukar resonera som så att jag gör det just jag är bra på, så får Mattias eller någon annan göra det som han eller dom är bra på.
Vad är det som jag har gjort då?! Man behöver inte direkt vara stjärnfysiker för att klara detta! Jo, i lördags grillade jag för första gången helt själv. Ni tycker nog att det är skrattretande (jag med, men det bjuder jag på!)!!! Och det var inte ens på kolgrillen jag grillade – det är nästa steg i min grillutbildning! Jag använde vår Weber Gasolgrill. Visst har jag grillat själv förut, men då med hjälp engångsgrill. Nu fick jag alltså nog av min osjälvständighet och bad Mattias om en två-stegs grillutbildning. Steg 1 är nu avklarat.
På grillen blev det självklart kyckling. Allt fler svenskar uppger att de oftare väljer just kyckling för hälsan och miljön. Trenden slår igenom även på grillen och andelen svenskar som helst grillar kyckling ökar stadigt. Man kan aldrig äta kyckling för ofta!
På grillen la jag nyheten BBQ Chili Minutfilé, dvs utbankade kryddmarinerade kycklingfilér med tillhörande glaze. Det blev även skivad squash och halverad rödlök. Riktigt duktig var jag. Kycklingen blev perfekt! Saftig, god och smakrik. Glazen var god men egentligen ganska överflödig just för den redan chilimarinerade kycklingen. På BBQ Classic Minutfilé kanske den bidrar med något extra däremot, men det återstår att testa. Gott var det i alla fall. Grönsakerna blev också top notch – världsklass!
Till kycklingen blev det en blandad broccolisallad och underbart goda quesadillas fyllda med smakrik ost och hackad jalapenos. Bästa tillbehöret!
Vilken fantastisk lunch jag åstadkom! Jag är stolt över mig själv. Nu blir det mer grillning för mig framöver!
Det ser jätte gott ut! du är grym min vän 🙂
Kram
Vad det ser gott ut!