Grillmiddag med korv
Till lördagsmiddagen tände vi upp grillen och slängde på en korvbricka från Wurstmaster innehållande bratwurst, choritzo och thaiwurst. Vi fullkomligt älskar deras lammkorv. Dessa korvar var inte alls i samma smakklass. Klar besvikelse. Till korven hade vi hembakt korvbröd. Enkelt att göra och väldigt gott.
Korvbröd, 10 st
2 dl mjölk
25 gram jäst
0,5 tsk salt
2 msk olivolja
1/2 msk sirap
6 dl dinkelsikt
1 dl dinkel fullkorn
Värm mjölken till fingervarm. Lös upp jästen i mjölken. Blanda i resten av ingredienserna och rör tills degen blir elastisk och börjar släppa från bunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma degen till 10 avlånga korvbröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa på plåten under bakduk ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min tills de fått fin färg och är genomgräddade.
Till efterrätt grillade vi färsk ananas och till det serverade vi glass och agavesirap. Slurp!
1 svar
[…] vår älskade lammkorv men även en italiensk korv med parmesanfyllning (supergod och saftig). Jag bakade eget korvbröd och det blev fantastiskt gott. Slår köpebröd flera gånger om. Jag använde mig av mjölet […]