En efterlängtad pastarätt

Ibland snöar man in på vissa maträtter. Det kan bero på att de är riktigt mumsiga, snabblagade, nyttiga, billiga eller så kan det helt enkelt bero på dålig fantasi. När vi alla gillar maten är det ett säkert kort man gärna upprepar. Efter ett tag tröttnar man dock ofta och då tar man en välbehövlig paus och lagar till något annat. Ibland kan det då hända att just den rätten faller i glömska.

Så har det blivit med kvällens middag som blev Spaghetti Carbonara. Ett tag åt vi det jämt och ständigt Jag har till och med lagt in rätten under kategorin Vardagsfavorit. Men nu var det länge sedan vi åt det sist. Allt för länge. Carbonara som är så gott! Självklart ska man använda riktig parmesanost (Parmigiano-Reggiano). Det ÄR smakskillnad på riktig Parmigiano-Reggiano och Grana Padano. Testa får ni se!

Barnen älskar Carbonara. Vi älskar Carbonara. Älskar ni Carbonara?

Spaghetti Carbonara, 4 port

250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta

Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av svartpeppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *