Grillproffs?

Nu är jag hemkommen från grillkvällen med Sydamerikanskt tema som jag var bjuden till av Spot and Tell. Ett mycket trevligt event med mycket god dricka och mycket god mat. Något grillproffs blev jag tyvärr inte, så Mattias kommer få fortsätta att vara grillmästaren här hemma. Det jag snappade upp var att engångsgrillar är kasst (köttet kommer för nära glöden), att man ska använda hörseln och lyssna på köttets fräsljud så hör man när köttet är klart, att det är bra att ha två grillar – en där man har glödande kol och en där kolen är mindre glödande och där grillningen alltså sker (så kan man flytta kolen mellan grillarna när man behöver mer värme). Ja, det var väl i stort sett det hela!

När vi kom låg köttet och korven redan på grillen. Tur det, magen kurrade och de underbara dofterna som spred sig gjorde inte saken bättre!

Vi hälsades välkomna med en god sommardrink, Sommarspritzer. Läskande och gott i värmen!

Sommarspritzer

Gato Negro Sauvignon Blanc
Sprite/soda
Frysta jordgubbar
Mynta
Lime
Is

Fyll ett glas med Gato Negro Sauvignon Blanc till 2/3. Toppa med sprite/soda. Lägg i fryst jordgubbe. Garnera med lime och mynta. Vill du ha drinken extra kall kan du ha i isbitar.

Grillmästaren Hans Dimter gjorde det mesta av jobbet. Här skär han upp chorizo till kvällens tilltugg, baguette med skivad chorizo och chimichurrisås.

Kvällens vin var Gato Negro Cabarnet Sauvignon 59 kr, box 189 kr. Passade väldigt bra till grillat då det är ett ganska lätt och fruktigt vin.

Till förrätt serverades fjärilschorizo och criollasallad med limedressing.

Till huvudrätt fick vi kvällens höjdpunkt, Black angus ryggbiff (argentinskt kött), grillad potatis och mixsallad med criollasås.

Som sagt, väldigt trevligt event med trevliga människor och god mat. En fin goodiebag från Gato Negro följde också med hem – det tackar jag för!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Linn Jansson skriver:

  Kul att du kom Jessica! Jag lyckades även snappa upp att det är viktigt att träet eller vad man nu äldar med är supertorrt. Vet inte om det kommer hjälpa mig i sommar, vi får väl se 😉

  Ha det fint!
  Linn

 2. Linn Jansson skriver:

  Kul att du kom Jessica! Jag lyckades även snappa upp att det är viktigt att träet eller vad man nu eldar med är supertorrt. Vet inte om det kommer hjälpa mig i sommar, vi får väl se 😉

  Ha det fint!
  Linn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *