Stressad, jäktad men smart

Igår hade jag en hysterisk eftermiddag. Lämnade jobbet i vanlig tid och tog mig till pendeln. Hemma skulle jag sedan ta bilen och dottern till tandläkaren. Hoppade i stressen på fel tåg, fick vända tillbaka, ta rätt tåg och var kraftigt försenad. Som tur var hann vi precis fram till tandläkaren på utsatt tid. Men tror ni tandläkaren höll sin tid? Knappast… Vi hade dessutom bråttom hem då dottern skulle hinna äta innan hon skulle iväg på dansträning. Fick säga till och kom till slut in för det vi var där för. Jäktade sedan hem.

Smart att ha en form lasagne i frysenDet är nu min smarthet kommer in i bilden. Mat – måste ju laga mat!! Som tur är ligger jag alltid steget före. I frysen fanns en hel form med hemlagad, nyttig lasagne. Bara att stoppa in i ugnen, värma och njuta! Till detta skar jag upp färska grönsaker och kokade även färsk broccoli. Hur gott som helst!

Filippa hann tyvärr inte vänta på den goda lasagnen. Till henne stekte jag pannkakor som hon åt med keso och färska bär. Dessa pannkakor var helt nya för mig. För första gången någonsin hade jag köpt hem en pannkaksmix – Self Omninutrition Micro Whey Active Pancake. Den var något dyr men jag har läst så mycket gott om pannkaksmixer på andra bloggar och var sugen på att prova. Och mums, vad goda de var!!! Skriver mer i separat inlägg.

Köttfärssås Bolognese, 8 port

800 g nötfärs
Olivolja till stekning
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
1 riven morot
1/4 riven rotselleri
3 msk vetemjöl
2 burkar 400 g hela tomater
1 burk passerade tomater
4 msk tomatpuré
6 msk vinäger
2 msk socker
2 tärning köttbuljong
2 lagerblad
Salt och svartpeppar
Oregano och basilika efter smak

Hacka lök, riv morot och rotselleri och pressa vitlök. Bryn och stek köttfärsen i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt hackad lök, riven morot, riven rotselleri och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl, blanda och tillsätt resterande ingredienser. Låt köttfärssåsen puttra på spisen i minst 20 minuter, gärna längre. Smaka av med salt och svartpeppar.

Bechamelsås

4 msk smör
4 msk vetemjöl
8 dl lättmjölk
salt och vitpeppar

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och rör noga till en tjock och slät massa. Häll i mjölken och låt koka upp under omrörning. Rör tills konsistensen är jämn. Smaka av med salt och vitpeppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Camilla skriver:

    Aldrig dumt ha något i frysen att ta till vid tillfällen som denna 🙂 Försöker själv alltid ha något och just nu finns några matlådor att ta till vid kris. Perfekt då man har småbarn hemma som är vrålhungriga när man kommer hem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *