Hel kyckling på en plåt

Det känns som om att maten går på repeat just nu. Vi har våra standardrätter och ibland varvas dessa med något spännande recept jag har snappat upp på någon annan blogg, matsida, receptbroschyr eller rentav i en kokbok. Det blir mycket kyckling, köttfärs och lax som lagas till på olika sätt.

Kvällens middag blev hel grillad kyckling med ugnsbakade potatis- och morotsklyftor. Kyckling är verkligen gott och hel grillad kyckling är favoriten. Den blir så saftig och smakrik. För att minimera tillagningstiden delade jag kycklingen på mitten. Jag la allt på en plåt, kycklingen i mitten och rotsakerna runt omkring. Kycklingen rubbades med Magic Dust och rotsakerna kryddades med salt, peppar och timjan. Jag la även på färsk citrontimjan från den egna kryddodlingen. Ingen olja behövs på rotsakerna då kycklingens köttsaft duger gott och väl.

Till kycklingen och rotsakerna serverades självklart den underbara currydressingen Mango Raja samt grönsaker. Gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *