Lyx i en liten box

Att ta hand om min hy, framför allt i ansiktet, har alltid varit viktigt för mig. Ju äldre jag blir, desto viktigare tycker jag att det blir. Jag är noga med att varje kväll tvätta av mig allt gammalt smink och smörja mig med en mjukgörande nattkräm. På morgonen duschar jag av mig men tvättar inte specifikt ansiktet med någon specialprodukt. Sedan tar jag ibland ett serum och därefter en mjukgörande dagkräm. Jag avslutar med någon typ av underlagskräm, puder och sen det vanliga sminket.

Det finns inte alltid ett samband mellan hur dyra produkterna är och hur bra de är. Billiga produkter kan många gånger vara lika bra som dyra. Den dyrare produkten kan dels vara ute efter en exklusivitetskänsla, dels kan den vara dyrare att framställa och ha bättre råvaror, men som sagt inte alltid de ger bättre resultat. Ibland vill man självklart unna sig en dyrare produkt. Det ger lite lyx i tillvaron.

Idag var jag på en pressvisning för en ny hudvårdsserie från det amerikanska skönhetsmärket Kahina Giving Beauty. Alla produkterna i serien innehåller en hög halt av den ekologiska arganoljan i kombination med andra naturliga och ekologiska ingredienser. Arganoljan innehåller en hög halt av vitamin E och antioxidanter som förbättrar hudens struktur, elasticitet och minskar inflammationer, som acne. Det hela ska ge en lyxig och effektiv hudvård.

Jag fick med ett resekit hem – Travel Basics, innehållandes facial cleanser, facial lotion och argan oil. En perfekt förpackning för oss som vill prova på Kahinas produkter och vem vill inte det?! De kommer ge mig känslan av lyx och gör förhoppningsvis samtidigt underverk med min hud.

Eventet var mycket trevligt och det bjöds på goda mackor, fruktsallad, juice, te och kaffe. Det var Kahinas grundare, Katharine L’Heureux, som höll i presentationen och berättade om företaget och dess produkter. Det hela startade när Katherine blev av med sin necessär under en resa till Marocko. Då blev hon tvungen att ge sig ut på jakt efter något nytt och besökte en av de många små butiker som över en kopp té sålde oljor av olika slag. Hon testade arganoljan och allt sedan dess är hon fast och idén till företaget och produkterna föddes.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *