Biffigt värre
Kvällens middag blev en biffig sådan. Härliga saftiga biffar fyllda med fetaost. Till detta en enkel men grymt god tomatsås (krossad tomat, gul lök, vitlök, hackad chili, salt, peppar, balsamvinäger), kokt pasta och grönsaker. Hur gott som helst. Biffarna hade jag förberett redan i förra veckan och lagt i frysen. Bara att ta fram och värma i ugnen. Smidig och framför allt god måndagsmat! Biffarna har alltid en strykande åtgång.
Fetaostbiffar, 4-5 port
800 gram köttfärs
1 1/2 dl ströbröd
2 dl vatten eller mjölk
2 ägg
1 finriven gul lök
1 smulad fetaost (ca 150 g)
Salt, peppar
Blanda ströbrödet med vätskan och låt svälla 5-10 minuter. Blanda i köttfärsen, ägg, riven lök samt smulad fetaost. Tillsätt salt och peppar efter smak och tycke. Rör så lite som möjligt till en jämn färs. Forma 6-10 biffar (beroende på hur stora ni vill ha dom). Stek biffarna ca 3 minuter på vardera sida och lägg dom sedan på en plåt. Låt steka klart i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Senaste kommentarer