Biffigt värre

Kvällens middag blev en biffig sådan. Härliga saftiga biffar fyllda med fetaost. Till detta en enkel men grymt god tomatsås (krossad tomat, gul lök, vitlök, hackad chili, salt, peppar, balsamvinäger), kokt pasta och grönsaker. Hur gott som helst. Biffarna hade jag förberett redan i förra veckan och lagt i frysen. Bara att ta fram och värma i ugnen. Smidig och framför allt god måndagsmat! Biffarna har alltid en strykande åtgång.

Fetaostbiffar, 4-5 port

800 gram köttfärs
1 1/2 dl ströbröd
2 dl vatten eller mjölk
2 ägg
1 finriven gul lök
1 smulad fetaost (ca 150 g)
Salt, peppar

Blanda ströbrödet med vätskan och låt svälla 5-10 minuter. Blanda i köttfärsen, ägg, riven lök samt smulad fetaost. Tillsätt salt och peppar efter smak och tycke. Rör så lite som möjligt till en jämn färs. Forma 6-10 biffar (beroende på hur stora ni vill ha dom). Stek biffarna ca 3 minuter på vardera sida och lägg dom sedan på en plåt. Låt steka klart i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *