Honungsscones och hemmagjord müsli
Imorse blev det modifierade honungsscones med en kopp härligt te till fika och till frukost vaniljyoghurt med hemmagjord musli och torkade blåbär. Jag äter ju nästan alltid gröt till frukost så jag tänkte lyxa till det lite i helgen!
Honungsscones, 2 stora och 2 små
1.5 dl mjölk
35 g smör
0.5 dl fiberhavregryn
2.5 dl dinkelsikt
1 dl dinkel fullkorn
2 msk honung
0.5 dl russin
0.5 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
Blanda ihop de torra ingredienserna. Finfördela smöret i mjölblandningen. Häll ned övriga ingredienser och rör om. Baka ut till 2 större bullar och 2 mindre. Grädda i ugn 250 grader i ca 10 min.
Hemmagjord mülsi, ca 2 port
1 dl fiberhavregyn
1 dl rågflingor
2 msk krossat linfrö
Hackad sötmandel
Hackade hasselnötter
Solroskärnor
Kanel
Rosta i en varm stekpanna på spisen, ca 5 min



Senaste kommentarer