Honungsscones och hemmagjord müsli

Imorse blev det modifierade honungsscones med en kopp härligt te till fika och till frukost vaniljyoghurt med hemmagjord musli och torkade blåbär. Jag äter ju nästan alltid gröt till frukost så jag tänkte lyxa till det lite i helgen!

Honungsscones

Honungsscones

Honungsscones, 2 stora och 2 små

1.5 dl mjölk
35 g smör
0.5 dl fiberhavregryn
2.5 dl dinkelsikt
1 dl dinkel fullkorn
2 msk honung
0.5 dl russin
0.5 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt

Blanda ihop de torra ingredienserna. Finfördela smöret i mjölblandningen. Häll ned övriga ingredienser och rör om. Baka ut till 2 större bullar och 2 mindre. Grädda i ugn 250 grader i ca 10 min.

Rosta müsli i stekpanna

Rosta müsli i stekpanna

Hemmagjord mülsi, ca 2 port

1 dl fiberhavregyn
1 dl rågflingor
2 msk krossat linfrö
Hackad sötmandel
Hackade hasselnötter
Solroskärnor
Kanel

Rosta i en varm stekpanna på spisen, ca 5 min

Härlig helgfrukost

Härlig helgfrukost

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *